Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΑνάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε νησιά του Β.Αιγαίου
Αγροτουριστική Α.Ε.

Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε νησιά του Β.Αιγαίου

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, για την εφαρμογή Πιλοτικού Σχεδίου Ανάπτυξης στη Χίο και στη Σάμο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Χίου, κ. Αντώνης Ζαννίκος, διοργάνωσε ημερίδα για την ανάπτυξη της περιφέρειας και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού…

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, για την εφαρμογή Πιλοτικού Σχεδίου Ανάπτυξης στη Χίο και στη Σάμο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Χίου, κ. Αντώνης Ζαννίκος, διοργάνωσε<...>ημερίδα για την ανάπτυξη της περιφέρειας και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στην ημερίδα επίσημη ομιλήτρια ήταν η πρόεδρος της Αγροτουριστικής, κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου, η οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο ανεξάρτητο προϊόν, το οποίο θα αναδείξει το «εναλλακτικό πρόσωπο» της Ελλάδας και θα δώσει διέξοδο στον κορεσμό και τα συνεπακόλουθα προβλήματα του μαζικού τουρισμού». Επίσης, αναφέρθηκε στο επιτυχημένο παράδειγμα της Γαλλίας, όπου εκμεταλλευόμενοι τα ιδιαίτερα στοιχεία της γαλλικής υπαίθρου, έφτασαν το 2002 στις 28,5 εκατ. διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο, έναντι 28,7 εκατ. διανυκτερεύσεων στις πόλεις και 35,4 εκατ. στις ακτές».

Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Αντινομάρχης Χίου κ. Ν. Νύχτας, ο Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων κ. Η. Κλεισάς, ο Δήμαρχος Ομηρούπολης κ. Ι. Μαλαφής, η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κα. Λ. Λύκου, ο Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Δ. Κυτριλάκης, ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Χίου κ. Γ. Μισετζής, ο Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Χίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΝΑ Χίου κ. Γ. Επιτροπάκης, ο Εκπρόσωπος των ΚΕΤΑ Β. Αιγαίου κ. Γ. Περρής, η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χίου, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024