Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΣυνεχίζει το πρόγραμμα “Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα”

Συνεχίζει το πρόγραμμα “Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα”

Για ακόμη μια χρονιά, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων 15 χρόνων, το περιοδικό FORUM, υλοποιεί το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας “Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα”. Η μεγάλη εκστρατείατου FORUM επικεντρώνεται […]

Για ακόμη μια χρονιά, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων 15 χρόνων, το περιοδικό FORUM, υλοποιεί το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας “Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα”. Η μεγάλη εκστρατεία<...>του FORUM επικεντρώνεται σε πολυσύχναστες και «προβληματικές» παραλίες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο.

Με υπερσύγχρονα μηχανήματα, που «σαρώνουν» τις παραλίες, πραγματοποιείται υποδειγματικός καθαρισμός και εξυγίανση των ακτών. Συγκεντρώνονται και απομακρύνονται κάθε είδους απορρίμματα σε ολόκληρο το μήκος των παραλιών και αρκετά μέσα στη θάλασσα. Τοποθετούνται απορριμματοδοχεία, κάδοι συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών και μεγάλες ομπρέλες ηλιοπροστασίας, με τα σήματα και τα διαφημιστικά μηνύματα των χορηγών εταιριών, οι οποίες προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους λουόμενους. Σε κάθε παραλία, επιμελητές καθαριότητας σε καθημερινή βάση – από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα – φροντίζουν για τη διατήρηση της καθαριότητας και επιθεωρητές ελέγχουν τη λειτουργία και συντονίζουν την εκτέλεση του προγράμματος.

Με αφορμή το πρόγραμμα αυτό, το FORUM πραγματοποίησε και ομώνυμο συνέδριο, στις 18 Νοεμβρίου 2006, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή μεγάλων εταιριών – χορηγών και με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται σήμερα, 5 Ιουνίου, δικαιώνει το πρόγραμμα, το οποίο έχει σαν σκοπό τον καθαρισμό, την προστασία και την περιβαλλοντική αναβάθμιση των ακτών, και την προβολή του τουριστικού προφίλ της Ελλάδας. Το FORUM δηλώνει «το παρόν» στον δύσκολο αγώνα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, εστιάζοντας στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε το σήμερα και ονειρευόμαστε το αύριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024