Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠετραλιά: Η «μεταολυμπιακή Αθήνα» είναι μια νέα Αθήνα
City Break 2007 - Δήμος Αθηναίων

Πετραλιά: Η «μεταολυμπιακή Αθήνα» είναι μια νέα Αθήνα

“Η Αθήνα έχει κατορθώσει τα τελευταία χρόνια να εισέλθει δυναμικά στην ομάδα των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών που διεκδικούν ένα όλο και μεγαλύτερο μερίδιο επισκεπτών. Η «μεταολυμπιακή Αθήνα» είναι μια νέα Αθήνα. Είναι μια πόλη αυθύπαρκτη, πολυδύναμη και πολυπρόσωπη. Είναι μια Αθήνα που με τη δύναμη των πολιτών της, με την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα…

“Η Αθήνα έχει κατορθώσει τα τελευταία χρόνια να εισέλθει δυναμικά στην ομάδα των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών που διεκδικούν ένα όλο και μεγαλύτερο μερίδιο επισκεπτών. Η «μεταολυμπιακή Αθήνα» είναι μια νέα Αθήνα. Είναι μια πόλη<...>αυθύπαρκτη, πολυδύναμη και πολυπρόσωπη. Είναι μια Αθήνα που με τη δύναμη των πολιτών της, με την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα των νέων ανθρώπων της επιταχύνει εντυπωσιακά την ανάπτυξή της” ανέφερε μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας χτες το απόγευμα στην εκδήλωση του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της έκθεσης City Break Athens 2007.

Όπως τόνισε η υπουργός, η πόλη που διοργάνωσε τους πιο επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από σημαντικές ιδιότητες και προοπτικές που δεν τις είχε στο παρελθόν:


  • Η Αθήνα διαθέτει σήμερα ένα σύνολο από σύγχρονες υποδομές οι οποίες την καθιστούν μια πρωτεύουσα ιδιαίτερα σύγχρονη, αλλά και πιο λειτουργική από ποτέ. Το δίκτυο συγκοινωνιών είναι σήμερα εντυπωσιακό και μάλιστα συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ταυτόχρονα, η «μεταολυμπιακή» Αθήνα διαθέτει μια εντυπωσιακή σειρά από σύγχρονα ξενοδοχεία καθώς και άλλες υποδομές απαραίτητες, για την ανάπτυξη του συνεδριακού, του πολιτιστικού και του γαστρονομικού τουρισμού, του τουρισμού υγείας και ευεξίας, καθώς και του τουρισμού πολυτέλειας.
  • Η πρωτεύουσα χαρακτηρίζεται σήμερα από μια νέα αυτοπεποίθηση. Δεν είναι μόνο οι σημαντικές προσπάθειες αστικής αναγέννησης που έχουν μεταμορφώσει ολόκληρες περιοχές της Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Είναι κυρίως το πάθος των νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται και δημιουργούν στην πρωτεύουσα. Και θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να εξάρω την καθοριστική συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Βλέπουμε καθημερινά να ξεκινούν εντυπωσιακές, φιλόδοξες, ευρωπαϊκού επιπέδου νέες προσπάθειες από την τέχνη και τα θεάματα, ως τις αίθουσες διασκέδασης και τα εστιατόρια. Οι νέοι άνθρωποι, οι περισσότεροι με παραστάσεις και βιώματα από τις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου δημιουργούν με αποφασιστικότητα και μεταμορφώνουν καθημερινά την εμπειρία της Αθήνας.

  • Σήμερα, η ανάδειξή της πρωτεύουσας σε τουριστικό προορισμό παγκόσμιου βεληνεκούς αποτελεί προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής. Η απόφαση μας να προχωρήσουμε στην ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου από το Μικρολίμανο έως τη Βάρκιζα, σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο μήκους 42 χιλιομέτρων, κινείται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Αφενός, το μέτωπο της πόλης προς τη θάλασσα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διεθνή εικόνα της, είναι σημείο αναφοράς στον τρόπο με τον οποίο τη σκεφτόμαστε και την αντιλαμβανόμαστε. Αφετέρου, ένα σύνολο δραστηριοτήτων θα αναπτυχθεί και θα ενταχθεί λειτουργικά στην καθημερινότητα και τη ζωή της πόλης. Νέα συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα, υπερσύγχρονες μαρίνες, κέντρα πολιτισμού και ψυχαγωγίας, θεματικά πάρκα, περίπατοι, γήπεδα, ξενοδοχεία, Ακαδημίες τεχνών, πάρκα πρασίνου, αρμονικά συνδεδεμένα με τον πολεοδομικό ιστό, θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, πολλαπλασιάζοντας τις τουριστικές δυνατότητες ολόκληρου του Λεκανοπεδίου.


Είναι ενδεικτικό, συμπλήρωσε η κα Πετραλιά πως “σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, η λειτουργία του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στο Γήπεδο του Tae Quo Do θα αυξήσει τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας (κατά μέσο όρο 280.000 επιπλέον), ενώ θα συνεισφέρει άμεσα και έμμεσα έσοδα της τάξης των 85 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο, ετησίως. Το κυριότερο είναι ότι η λειτουργία του Κέντρου θα φέρει την Αθήνα στις κορυφαίες θέσεις των συνεδριακών προορισμών διεθνώς. Οι νέες προοπτικές προσφέρουν στην Αθήνα και γενικότερα στην Αττική νέες δυνατότητες για την προσέλκυση επισκεπτών”.

“Στόχος μας είναι να στηρίξουμε και φυσικά να επιταχύνουμε τη δημιουργία νέων υποδομών, καθώς μια πόλη όπως η Αθήνα πρέπει να βρίσκεται σε μια διαδικασία διαρκούς εκσυγχρονισμού. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Αθήνα μία από τις κορυφαίες τουριστικές επιλογές, που συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις όψεις του σύγχρονου τουρισμού. Γι΄ αυτό και – όπως έχουμε ανακοινώσει – σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων πρόκειται να οργανώσουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα διεθνούς προβολής της Αθήνας, αλλά και να αναδείξουμε την παραθαλάσσια διάσταση της πρωτεύουσας. Η Ελλάδα γίνεται παίκτης που πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια «οικονομία του επισκέπτη». Η οικονομία του επισκέπτη θα οδηγήσει σε περισσότερες επενδύσεις και οι περισσότερες επενδύσεις σε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της οικονομίας.

Η μεταολυμπιακή Αθήνα, προχωρά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον. Ο δυναμικός σχεδιασμός μιας Αθήνας, που αποτελεί έναν όλο και ισχυρότερο πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο είναι η πιο ασφαλής και πιο σύγχρονη επιλογή για την οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας. Μέσα από τη συνεργασία μας με όλους τους φορείς και κυρίως μέσα από τις πρωτοβουλίες των πολιτών, είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρουμε” τόνισε, κλείνοντας την ομιλία της η κα Πετραλιά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024