Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΘεματικά ΠάρκαMadame Tussaud’s: Χωρίς ελληνικές προσωπικότητες

Madame Tussaud’s: Χωρίς ελληνικές προσωπικότητες

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις πολλές προσωπικότητες που υπάρχουν στο μουσείο Madame Tussaud’s από όλο τον κόσμο δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολιτικός, νομπελίστας, ή προσωπικότητα μέσα από την […]

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις πολλές προσωπικότητες που υπάρχουν στο μουσείο Madame Tussaud<.>'s από όλο τον κόσμο δεν υπάρχει κανένας Έλληνας<...> πολιτικός, νομπελίστας, ή προσωπικότητα μέσα από την ιστορία και την τέχνη.

Σε έρευνα που έκανε το TDN για την διαδικασία επιλογής των προσωπικοτήτων που γίνονται κέρινα αγάλματα φαίνεται ότι η πολιτεία και το υπουργείο πολιτισμού έχει αδρανήσει και δεν έχει ποτέ προτείνει καμία προσωπικότητα.

Σύμφωνα με την κα. Diane Moon υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του μουσείου, η επιλογή γίνεται από μια 12 μελή επιτροπή, η οποία συνεδριάζει κάθε δύο μήνες και από τις προτάσεις που έχει διαλέγει ποια αγάλματα θα γίνουν. Επίσης, προτάσεις συλλέγει το μουσείο και από τους επισκέπτες του για ποια προσωπικότητα θα ήθελαν να δουν και δεν υπήρχε στο μουσείο. Οι Έλληνες επισκέπτες του μουσείου είναι αρκετοί σε αριθμό, αλλά μόνο η δική τους πρόταση δεν φθάνει. Κάθε χρόνο γίνονται περίπου 15 αγάλματα αφού η διαδικασία κατασκευής τους δεν είναι και τόσο απλή, και χρειάζονται περίπου 6 μήνες για την ολοκλήρωση κάθε ενός αγάλματος.

Η κ. Moon μας δήλωσε ότι 'θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη κάποια πρόταση σχετικά με τις προσωπικότητες της Ελλάδας που θα μπορούσαν να γίνουν αγάλματα'. Σημειώνουμε ότι στην ειδική αίθουσα όπου υπάρχουν τα αγάλματα των πολιτικών, των μουσικών, και γενικά των διακεκριμένων προσώπων της ιστορίας, υπάρχει και το άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου της Κύπρου, και αρκετά κοντά το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ. Πιστεύουμε ότι και η χώρα μας έχει αρκετές προσωπικότητες που θα μπορούσαν να σταθούν σε αυτό το ύψος. Μήπως το πρόβλημα είναι στο ότι δεν έχουμε αποφασίσει ποιους να προτείνουμε και έτσι καταλήγουμε στην εύκολη λύση να μην προτείνουμε κανέναν;

Τέλος στην φημισμένη ουρά του Madame Tussaud

Το μουσείο στην προσπάθεια του να διευκολύνει την είσοδο των επισκεπτών του και να μειώσει την φημισμένη πλέον ουρά της εισόδου του έδωσε την ευκαιρία την έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εγγυάται την μισή ώρα ως μέγιστη ώρα αναμονής. Το σύστημα λέγεται Fast Track Timed Entry System και το εισιτήριο πρέπει να εκδοθεί μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.madame-tussauds.com τρεις μέρες πριν την επίσκεψη στο μουσείο. Με ένα εισιτήριο δίνεται η δυνατότητα της επίσκεψης και του πολύ φημισμένου Planetarium όπου ο επισκέπτης 'εξερευνά' τον κόσμο μας μέσα από ένα ταξίδι στον Γαλαξία μας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024