Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥΕΝ: Ακτοπλοϊκή σύνδεση των νήσων Λήμνου και Σύμης
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

ΥΕΝ: Ακτοπλοϊκή σύνδεση των νήσων Λήμνου και Σύμης

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νήσων Λήμνου και Σύμης με την ηπειρωτική χώρα και λοιπούς νησιωτικούς προορισμούς, και για την πληρέστερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού, το […]

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νήσων Λήμνου και Σύμης με την ηπειρωτική χώρα και λοιπούς νησιωτικούς προορισμούς, και για την πληρέστερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας<...>επεσήμανε με ανακοίνωση του πως τα υφιστάμενα δρομολόγια που ισχύουν για την νήσο Λήμνο είναι τα εξής:

  • 3 επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή) με το Ε/Γ-Ο/Γ «Παναγία Σουμελά»: Λαύριο-`Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα, Λαύριο-`Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Σαμοθράκη-Καβάλα, Λαύριο-Ψαρά-`Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα.
  • 1 επιδοτούμενο δρομολόγιο την εβδομάδα με το Ε/Γ-Ο/Γ«Παναγία Σουμελά»: `Αγιος Κωνσταντίνος ή Κύμη -Σκιάθος-Σκόπελος- Αλόννησος-Λήμνος
  • 1 μη επιδοτούμενο δρομολόγιο την εβδομάδα με το Φ/Γ-Ο/Γ «Παναγία Κρημνιώτισσα» από Πειραιά για Μυτιλήνη-Λήμνο-Θεσσαλονίκη με επιστροφή Λήμνο-Μυτιλήνη και εν συνεχεία Λήμνο-Θεσσαλονίκη-Λήμνο-Μυτιλήνη-Πειραιά
  • 1 μη επιδοτούμενο δρομολόγιο την εβδομάδα: από Πειραιά για Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Θεσσαλονίκη για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο
  • .

Πέραν των ανωτέρω, η Λήμνος συνδέεται ακτοπλοϊκά και με δρομολόγια αρμοδιότητας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής: Αυτήν την εβδομάδα (μέχρι 24/06) εκτελείται:
  • 1 δρομολόγιο την εβδομάδα από Αλεξανδρούπολη με το Ε/Γ-Ο/Γ«Πηνελόπη»
  • 2 δρομολόγια την εβδομάδα από την Καβάλα με το Ε/Γ–Ο/Γ «Σαμοθράκη»
  • 1 δρομολόγιο την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη με το Ε/Γ-Ο/Γ «Σαμοθράκη»


Τέλος, εκκρεμούν αιτήματα δρομολόγησης πλοίων στη γραμμή Θεσσαλονίκη –Λήμνο-Μυτιλήνη που θα συζητηθούν σε επόμενο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ).

Από Πειραιά, η νήσος Σύμη συνδέεται μέσω Ρόδου δωρεάν για τους μόνιμους κατοίκους και εντός μίας ώρας από τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα της Ρόδου σύμφωνα με τη Σύμβαση που έχει υπογράψει η εταιρία BLUE STAR FERRIES και η οποία έχει κατοχυρωθεί με διεθνή δημόσιο διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση των νησιών της άγονης γραμμής της Δωδεκανήσου. Αυτό γίνεται διότι το συγκεκριμένο πλοίο δεν είναι δυνατόν λόγω του μεγέθους του να προσεγγίσει τον λιμένα της Σύμης.

Στην προηγούμενη πρόσκληση δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση των νησιών της άγονης γραμμής Δωδεκανήσου, ο οποίος περιελάμβανε και την νήσο Σύμη, δεν παρουσιάσθηκε καμία εταιρία. Η νήσος Σύμη συνδέεται ακτοπλοϊκώς με δεκατρία (13) επιδοτούμενα δρομολόγια του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τα υφιστάμενα δρομολόγια που ισχύουν για την νήσο Σύμη είναι τα εξής:

  • 7 φορές την εβδομάδα με το πλοίο Ε/Γ – Ο/Γ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ PRIDE από Ρόδο για Σύμη – Κω – Κάλυμνο –Λέρο – Λειψούς και Πάτμο
  • 6 φορές την εβδομάδα με το Ε/Γ – Ο/Γ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ EΞΠΡΕΣ για Σύμη – Κω – Κάλυμνο – Λέρο – Πάτμο
  • Επίσης η Σύμη συνδέεται ακτοπλοϊκά σε ημερήσια βάση με τη Ρόδο και με άλλους νησιωτικούς προορισμούς του νομού Δωδεκανήσου με τα πλοία: Υ/Γ –Ε/Γ «ΑΙΓΛΗ”, Ε/Γ –Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ», Ε/Γ –Ο/Γ «ΣΥΜΗ», Ε/Γ «ΣΥΜΗ ΙΙ»


Συνάντηση Γενικού Γραμματέα ΥΕΝ με φορείς της Σύμης

Mε το Δήμαρχο της Σύμης κ. Ελευθέριο Παπακαλόδουκα, τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Ζωϊδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωκράτη Μαρούλη, καθώς και τους κ.κ. Γεώργιο Νικητιάδη και Γεώργιο Ανδρεαδάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ο Γενικός Γραμματέας του ΥΕΝ, καθηγητής Ιωάννης Τζωάννος, με αντικείμενο την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού.

Στη συνάντηση, κατατέθηκαν προτάσεις εκ μέρους των φορέων της Σύμης, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά, ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας τους διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν οι προτάσεις τους και όλες οι δυνατότητες, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024