Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα έργα για την ψηφιακή προβολή μνημείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Νέα έργα για την ψηφιακή προβολή μνημείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου, κυρίας Αγγέλας Αβούρη, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000-2006 στον άξονα 3 «Ενίσχυση και Αναβάθμιση του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας» καιστο Μέτρο 3.2 «Ανάδειξη […]

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Πελοποννήσου, κυρίας Αγγέλας Αβούρη, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000-2006 στον άξονα 3 «Ενίσχυση και Αναβάθμιση του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας» και<...>στο Μέτρο 3.2 «Ανάδειξη Πολιτιστικών Πόρων και Μνημείων Φυσικού Κάλλους» τρία νέα έργα συνολικού προυπολογισμού 870.000 ευρώ, τα οποία είναι τα παρακάτω:

  1. «Ψηφιακή ανάδειξη μοναστηριακών μνημείων Μαντινείας και Κυνουρίας» με συνολικό προϋπολογισμό 350.000 ευρώ. Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εγκατάσταση υποδομών ηλεκτρονικής πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού για 11 Μοναστηριακά μνημεία της Κεντρικής Πελοποννήσου, όπως και την ψηφιοποίηση και επιστημονική τεκμηρίωση όλων των φυσικών κειμηλίων, το αποτέλεσμα της οποίας θα αποτελέσει το πολιτιστικό περιεχόμενο που θα προσφέρεται στο κοινό. Το έργο αποσκοπεί στη συντονισμένη και συστηματική ανάδειξη των αξιόλογων Μοναστηριακών και Εκκλησιαστικών Μνημείων, που ανήκουν στην εποπτεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ως μνημείων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ως αντιπροσωπευτικών κέντρων θρησκευτικής και ιστορικής παράδοσης και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κοινό στους χώρους αυτούς.
  2. «Δημιουργία Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου» με συνολικό προϋπολογισμό 270.000 ευρώ. Θα δημιουργηθεί Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης με θέμα της Ναυμαχία του Ναυαρίνου, στο οποίο θα αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες για την αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος που έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου 1827, καθώς και την παροχή ιστορικών πληροφοριών. Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει αναπαράσταση της ναυμαχίας με τη χρήση τρισδιάστατων γραφικών και κινούμενης εικόνας, γενικότερες πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης, για τους πρωταγωνιστές της ναυμαχίας και από τις δύο πλευρές ή ακόμα και αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο, στις οποίες θα παρουσιάζονται τα ιστορικά γεγονότα από την οπτική γωνία συγκεκριμένων προσώπων. Η εγκατάσταση θα σχεδιαστεί έτσι ώστε, να επιτρέπει τη διάδραση με τους επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν το θέμα σχετικά με το οποίο επιθυμούν να πάρουν πληροφορίες, καθώς το είδος και τη μορφή πληροφοριών.
  3. «Εικονική περιήγηση στην Αρχαία Μεγαλόπολη» με συνολικό προϋπολογισμό 250.000 ευρώ. Θα δημιουργηθεί μία τρισδιάστατη Εικονική αναπαράσταση μίας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου της Αρχαίας Μεγάλης Πόλης όταν βρισκόταν στην ακμή της, όπως τεκμηριώνεται και από τα αρχαιολογικά ευρήματα και θα εστιασθεί στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου και του Θερσίλειου βουλευτηρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024