Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΕννιά χρόνια Γαλάζιες Σημαίες στην Aldemar

Εννιά χρόνια Γαλάζιες Σημαίες στην Aldemar

Με πέντε Γαλάζιες Σημαίες βραβεύονται οι ακτές των ξενοδοχείων της Aldemar για ένατη συνεχόμενη χρονιά. Η απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας αποτελεί επιβράβευση του περιβαλλοντικού προγράμματος Mare Verde, που στόχο έχειτην […]

Με πέντε Γαλάζιες Σημαίες βραβεύονται οι ακτές των ξενοδοχείων της Aldemar για ένατη συνεχόμενη χρονιά. Η απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας αποτελεί επιβράβευση του περιβαλλοντικού προγράμματος Mare Verde, που στόχο έχει<...>την φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη της Aldemar.

Η “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 40 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Η Aldemar, υποστηρίζει έμπρακτα τη διαφύλαξη αλλά και σωστή αξιοποίηση των ακτών που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία του Ομίλου, δείχνοντας έτσι την περιβαλλοντική της ευαισθησία. Με την βράβευση των πέντε γαλάζιων σημαιών, η Aldemar πιστοποιείται ως προς την τήρηση 29 κριτηρίων που αφορούν τόσο στην ποιότητα ακτών και θαλασσών, καθώς και στην ασφάλεια όσων τις επισκέπτονται.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αλλά και η πρακτική εφαρμογή της αποτελεί για την Aldemar σημαντικό πεδίο ανάπτυξης της επιχειρηματικής της στρατηγικής. Στο πλαίσιο αυτό, η Aldemar υποστηρίζει ενεργά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως WWF Hellas, Mesogeios SOS, Αρκτούρος, Clean-up Greece, Green Globe, Ελληνική Εταιρία προστασίας της Φύσης, Clean up the Med. Επιπρόσθετα, με σεβασμό στις τοπικές κοινότητες, η Aldemar συμβάλλει, με ένα ποσοστό της τάξεως του 2% των ετήσιων εσόδων της, στην οικονομική τους ανάπτυξη.

Βασικός άξονας της δράσης ΕΚΕ της Aldemar αποτελεί, από το 2002, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Mare Verde. Στόχος του προγράμματος είναι η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από ορθές εταιρικές πρακτικές.

Mare Verde σε αριθμούς:


  • 85% των ενεργειακών αναγκών καλύπτεται με τη χρήση ηλιακής ενέργειας.

  • 7,010 τμ. ηλιακοί συλλέκτες για εξοικονόμηση ενέργειας – ένα από τα μεγαλύτερα solar fields στην Ευρώπη.

  • 1.320.000 Ευρώ συνολικό κόστος επένδυσης για ηλιακούς συλλέκτες.

  • 2 συστήματα βιολογικού καθαρισμού ανά ξενοδοχείο.

  • 35% ετήσια εξοικονόμηση νερού με τη χρήση βιολογικού καθαρισμού.

  • 40% ετήσια εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, με χρήση ψυκτών θαλασσινού νερού, για το σύστημα κλιματισμού.

  • 25 στρέμματα γης ποτίζονται με το νερό που εξοικονομείται από το βιολογικό καθαρισμού.

  • 25% των καλοκαιρινών αναγκών σε λαχανικά και φρούτα καλύπτεται από τη φάρμα βιολογικών προϊόντων της Aldemar.

  • Ανακυκλώνονται: 2,150 κιλά Χαρτί, Κρήτη, 10,010 κιλά Γυαλί, Κρήτη, 4,000 κιλά Μαγειρικό Λάδι, Κρήτη, 120 κιλά.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024