Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠροωθείται άμεσα η λειτουργία του λιμένα Πλατυγιαλίου Αστακού
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Προωθείται άμεσα η λειτουργία του λιμένα Πλατυγιαλίου Αστακού

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και εντός των προσεχών ημερών θα λειτουργήσει ο λιμένας Πλατυγιαλίου Αστακούστην Αιτωλοακαρνανία. Ο λιμένας του Αστακού […]

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και εντός των προσεχών ημερών θα λειτουργήσει ο λιμένας Πλατυγιαλίου Αστακού<...>στην Αιτωλοακαρνανία. Ο λιμένας του Αστακού θα αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας, της Δυτικής Ελλάδος και γενικότερα της Εθνικής Οικονομίας.

Η λειτουργία του εμπίπτει στους στόχους της Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής, καθώς επίσης και στο Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο, που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ύψους 3 δισ. ευρώ για έργα 6 δισ. ευρώ, με πενταετή περίοδο χάριτος και ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, παραχωρήθηκε ήδη το δικαίωμα χρήσης αιγιαλού της παραλίας, το οποίο αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την ανάπτυξη του λιμένα.

Η ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου Αστακού οριοθετήθηκε σε έκταση περίπου 1500 στρεμμάτων, ως ειδική Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανική Περιοχή. Ο λιμένας εντάσσεται στο Εθνικό Λιμενικό Σύστημα ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος και θα εξυπηρετεί όλες τις χρήσεις, ακόμα και τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων. Η λειτουργία του λιμένα ως ελεύθερη τελωνειακή ζώνη θα ξεκινήσει άμεσα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σχεδιάζει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της εξυπηρέτησης του Νοτιοανατολικού Θαλάσσιου Διαδρόμου από τον εν λόγω λιμένα, κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου (Master Plan) του Νοτιοανατολικού Θαλάσσιου Διαδρόμου, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024