Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠροσεχώς στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα επιβατών ακτοπλοΐας
Συνάντηση Καραμανλή - Κεφαλογιάννη

Προσεχώς στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα επιβατών ακτοπλοΐας

Για όλα τα θέματα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως το νομοσχέδιο για τη Χάρτα Δικαιωμάτων επιβατών της ακτοπλοΐας και των υδροπλάνων (που κατατίθεται εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή), τα αναπτυξιακά έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλους τους Λιμένες Εθνικής Σημασίας, αλλά και βεβαίως για τα θέματα της ακτοπλοΐας…

Για όλα τα θέματα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως το νομοσχέδιο για τη Χάρτα Δικαιωμάτων επιβατών της ακτοπλοΐας και των υδροπλάνων (που κατατίθεται εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή), τα αναπτυξιακά έργα, που βρίσκονται<...>σε εξέλιξη σε όλους τους Λιμένες Εθνικής Σημασίας, αλλά και βεβαίως για τα θέματα της ακτοπλοΐας ενημέρωσε χτες τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

“Είμαστε καθ΄όλα έτοιμοι να υποδεχθούμε τα επτά εκατομμύρια των επιβατών, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, οι οποίοι θα διακινηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τα τρία λιμάνια της Αττικής. Ήδη έχουν διακινηθεί 2,5 εκατ. τουρίστες και Έλληνες πολίτες, σε δέκα χιλιάδες δρομολόγια”. Δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. κεφαλογιάννης.

Αναφερόμενος δε στον λιμένα του Πειραιά, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “παρουσιάζει μια εικόνα αντάξια και του τουριστικού προϊόντος που θέλουμε να πουλήσουμε στο εξωτερικό και, βεβαίως, των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών – αυτό το λένε όλοι οι φορείς, συμπεριλαμβανομένης και της Ένωσης Καταναλωτών – και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και αυτό το καλοκαίρι”.

Παπουτσής: Οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας γνωρίζουν τι σημαίνει πολιτική της Νέας Δημοκρατίας

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ο υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Χρήστος Παπουτσής σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στα θέματα ακτοπλοΐας και Λιμενικού Σώματος, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Αφού κατέστρεψαν το δίκτυο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που εξασφάλιζε την πλήρη σύνδεση όλων των νησιών, αφού ξαναέφεραν τα υπέργηρα πλοία να πλέουν στο Αιγαίο, αφού εγκατέλειψαν τη δυνατότητα που είχε το κράτος, να θέτει ανώτατη τιμή στην οικονομική θέση και άφησαν τις τιμές των εισιτηρίων στα πλοία, να ανεβαίνουν την ανηφόρα, αφού κατέστησαν, ουσιαστικά απαγορευτικούς, πολλούς προορισμούς στα νησιά για τις ελληνικές οικογένειες, που δεν αντέχουν, με τον μισθό που έχουν σήμερα και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, να τα προσεγγίσουν για τις διακοπές τους, αφού έκαναν, τελικώς, δύσκολο, πολύ δύσκολο για την ελληνική οικογένεια, να κάνει διακοπές όπως στο παρελθόν, Ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ.Καραμανλής, συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν τα δικαιώματα των επιβατών.

Όμως, οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας, γνωρίζουν τι σημαίνει πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην ακτοπλοϊα, γνωρίζουν τι σημαίνει καθυστερήσεις, τι σημαίνει καπέλα στις τιμές, στις καντίνες των πλοίων. Επιπλέον, γνωρίζουν τι σημαίνει έλλειψη προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο αδυνατεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που πρέπει στους πολίτες. Κι αυτό, γιατί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας κατάντησε το Λιμενικό Σώμα σήμερα να έχει πληρότητα οργανικών θέσεων στα Λιμεναρχεία της χώρας, κάτω από 50%. Οι αξιωματικοί και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν πάρει άδειες, δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να πληρώνονται, χωρίς να αμείβονται, σε εξοντωτικά ωράρια. Και, φυσικά, ο κ. Κεφαλογιάννης, ο κ. Καραμανλής και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα μας πουν ότι φταίει και πάλι το ΠΑΣΟΚ.

Τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχουν ένα πολύ καθαρό αποτέλεσμα: οι ακτοπλοϊκές εταιρίες κάνουν ό,τι θέλουν στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο. Οι ακτοπλοϊκές βάζουν τα πλοία τους όπου θέλουν, παίρνουν όσα θέλουν και χρησιμοποιούν δρομολόγια όταν εκείνες επιθυμούν και όταν τις συμφέρει”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024