Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού η Μύκονος
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού η Μύκονος

Το παρόν στην τελετή επίδοσης του βραβείου Conde Nast Traveler το Σάββατο έδωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη Μύκονο, όπου και παρέδωσε το βραβείο στον δήμαρχο του νησιού, κ. Χρήστο Βερώνη…

Το παρόν στην τελετή επίδοσης του βραβείου Conde Nast Traveler το Σάββατο έδωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη Μύκονο, όπου και παρέδωσε<...>το βραβείο στον δήμαρχο του νησιού, κ. Χρήστο Βερώνη.

Μιλώντας για τη Μύκονο η υπουργός σε δηλώσεις της χαρακτήρισε το νησί ως “ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού”, ενώ για τους Μυκονιάτες ανέφερε πως είναι εκείνοι, που δημιούργησαν τον ελληνικό τουρισμό και πρωταγωνίστησαν ως προς την ποιότητα και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος. “Για αυτό” κατέληξε “δεν είναι τυχαίο, που για τρίτη συνεχή χρονιά, τα εκατομμύρια των αναγνωστών του Αμερικάνικου περιοδικού Conde Νast Traveler σε όλο τον κόσμο ψήφισαν την Μύκονο ως τον πλέον αγαπητό και δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό προορισμό παγκοσμίως”.

“Όταν διατηρείται η ποιότητα και ο απόλυτος σεβασμός στον επισκέπτη, όταν υπάρχει αυτή η μοναδική Μυκονιάτικη φιλοξενία, αλλά και ο σεβασμός στο περιβάλλον, στη διατήρηση των πολιτισμικών στοιχείων, στην ιστορία και στον Πολιτισμό, αυτή η περιοχή αποκτά την μοναδικότητα της. Η Ελλάδα σίγουρα έχει μια μοναδικότητα. Αλλά και η Μύκονος έχει την δική της μοναδικότητα. Θέλω και είμαι βέβαιη ότι ο κ. Δήμαρχος θα μου δώσει την ευκαιρία να έρθω πολλές φορές στη Μύκονο να δίνω βραβεία”. Ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Πετραλιά.

Όσον αφορά στη φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού, το 2007 θα είναι χρονιά απογείωσης, όπως ανέφερε η υπουργός. “Όταν μιλάμε για αύξηση των αφίξεων πρέπει να μιλάμε και για μεγάλη αύξηση του καθαρού τουριστικού συναλλάγματος. Το 2006 το τουριστικό συνάλλαγμα έφθασε στα 14,7 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι ο ελληνικός τουρισμός δίνει στην εθνική οικονομία πάνω από 1 δισ. ευρώ. Και βεβαίως να αναφέρω ότι από τα 10 ευρώ που κυκλοφορούν στη χώρα μας τα 2 ευρώ προέρχονται από τον τουρισμό. Η Μύκονος είναι πρωταγωνίστρια και στο τουριστικό συνάλλαγμα. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί αποδεικνύεται ότι η στροφή που έχουμε κάνει και η εθνική μας στρατηγική για ποιοτικό τουρισμό αποδίδει. Γιατί η Μύκονος είναι ταυτόσημα με τον ποιοτικό τουρισμό”.

Στη συνέχεια η κα. Πετραλιά πραγματοποίησε σύσκεψη με τον δήμαρχο της Μυκόνου κ. Βερώνη και εκπροσώπους των τουριστικών φορέων με τους οποίους συζήτησαν θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Αμέσως μετά επισκέφθηκαν τη νέα μαρίνα της Μυκόνου, όπου η υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των έργων. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου.

Μετά από την επίσκεψη στη νέα Μαρίνα η υπουργός δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο νέο λιμάνι του Τούρλου στη Μύκονο. Ένα λιμάνι το οποίο έχει χωροθετηθεί βάσει του τουριστικού νόμου. Κατασκευάζεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ και εδώ είμαστε στην μαρίνα που βρίσκεται στην δεύτερη της φάση σήμερα. Μια μαρίνα που είναι απαραίτητη για την Μύκονο. Εμείς ως υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ως ΕΟΤ έχουμε προχωρήσει στα σχέδια και τώρα στην υλοποίηση μέσα από την εργολαβία και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Με τον κ. δήμαρχο, όπως επίσης και με τους συνεργάτες μας από τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είμαστε εδώ για να δούμε επιτόπου μερικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Τα χερσαία έργα θα ξεκινήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα και βεβαίως θεωρώ και πιστεύω ότι πάρα πολύ σύντομα η Μύκονος θα έχει την μαρίνα, γιατί είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Μύκονο που αποτελεί την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού αλλά και του θαλάσσιου τουρισμού.

Επ’ ευκαιρία, θέλω να πω ότι έχουμε χωροθετήσει τους τελευταίους μήνες 47 νέες μαρίνες και αγκυροβόλια. Κατασκευάζουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο δίκτυο μαρινών στη χώρα. Η Ελλάδα είναι μοναδική και για τον θαλάσσιο τουρισμό, που αποτελεί μια νέα μορφή τουρισμού, η οποία φέρνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών αλλά και πολύ τουριστικό συνάλλαγμα».

Τέλος, στο πλαίσιο του ταξιδιού της στη Μύκονο η κα. Πετραλιά εγκαινίασε το βράδυ του Σαββάτου την έκθεση «Διοσήμεια».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024