Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΝέο λεξιλόγιο για τις ταξιδιωτικές οδηγίες του Ηνωμένου Βασιλείου

Νέο λεξιλόγιο για τις ταξιδιωτικές οδηγίες του Ηνωμένου Βασιλείου

Σε αλλαγή λεξιλογίου προχωρά το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για την έκδοση των ταξιδιωτικών οδηγιών όπως αποκάλυψε η Βρετανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών Meg Munn σε γραπτή της δήλωση στη Βουλή […]

Σε αλλαγή λεξιλογίου προχωρά το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για την έκδοση των ταξιδιωτικών οδηγιών όπως αποκάλυψε η Βρετανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών Meg Munn σε γραπτή της δήλωση στη<...> Βουλή των Κοινοτήτων.

Η κυρία Munn χαρακτήρισε τις ταξιδιωτικές οδηγίες ως μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που εκδίδει το Υπουργείο Εξωτερικών για τους Βρετανούς πολίτες.

«Παρέχουμε ταξιδιωτικές οδηγίες για 218 χώρες και περιοχές βασιζόμενοι στις πιο ακριβείς πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας. Όσο τα ταξίδια σε διεθνές επίπεδο πληθαίνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτή. Το 2006 η ιστοσελίδα του Υπουργείου με τις ταξιδιωτικές οδηγίες είχε κατά μέσο όρο 150.000 επισκέπτες την εβδομάδα και το τηλεφωνικό μας κέντρο διεκπεραίωσε 62.700 τηλεφωνήματα καθόλη την διάρκεια του έτους», είπε η κυρία Munn.

«Ακολουθώντας συμβουλές από Βρετανούς ταξιδιώτες και tour operators σχετικά με τις ταξιδιωτικές οδηγίες, προσδιορίσαμε τομείς όπου μπορούμε να βελτιώσουμε την γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να εξηγήσουμε την φύση της τρομοκρατικής απειλής. Οι αρχές του Υπουργείου για τις ταξιδιωτικές οδηγίες σε σχέση με την απειλή από τρομοκρατικές επιθέσεις παραμένουν αμετάβλητες. Εισάγουμε πλέον τέσσερις γενικές περιγραφές απειλών που έχουν ως σκοπό τον προσδιορισμό της κλίμακας της τρομοκρατικής απειλής στους ταξιδιώτες», επεσήμανε η κυρία Munn.

Οι περιγραφές όπως αυτές συμφωνήθηκαν από τον κλάδο τουρισμού και ταξιδιών και άλλους παράγοντες είναι:

  • “A high threat from terrorism” σημαίνει υψηλό επίπεδο γνωστής τρομοκρατικής δραστηριότητας.
  • “A general threat from terrorism” σημαίνει μέτριο επίπεδο γνωστής τρομοκρατικής δραστηριότητας.
  • “An underlying threat from terrorism” σημαίνει χαμηλό επίπεδο γνωστής τρομοκρατικής δραστηριότητας.
  • “A low threat from terrorism” σημαίνει καθόλου ή αρκετά περιορισμένη γνωστή τρομοκρατική δραστηριότητα.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024