Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε κόκκινο συναγερμό και το Μεξικό από το πέρασμα του Dean
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες πολίτες

Σε κόκκινο συναγερμό και το Μεξικό από το πέρασμα του Dean

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί από χτες και το Μεξικό, εξαιτίας του τυφώνα Dean, που σάρωσε τα ξημερώματα τις ακτές της χώρας, με την ταχύτητα των ανέμων να ξεπερνά τα 256 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που ανέβασε τον τυφώνα στην κατηγορία 5, την υψηλότερη της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον..

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί από χτες και το Μεξικό, εξαιτίας του τυφώνα Dean, που σάρωσε τα ξημερώματα τις ακτές της χώρας, με την ταχύτητα των ανέμων να ξεπερνά τα 256 χιλιόμετρα<...>την ώρα, γεγονός που ανέβασε τον τυφώνα στην κατηγορία 5, την υψηλότερη της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον. “Κόκκινος συναγερμός” έχει σημάνει σε όλη τη χώρα, ενώ ιδιαίτεροι φόβοι υπάρχουν για τις μεξικανικές πολιτείες Τσιάπας, Οαχάκα και Γκερέρο, αλλά υπό την απειλή του Ντιν ζουν και οι γειτονικές χώρες Μπελίζε, Γουατεμάλα, Νικαράγουα, Ονδούρα και Σαλβαδόρ.

Η ισχύς των ανέμων μειώθηκε χτες προς στιγμήν όταν ο Dean βρέθηκε στην περιοχή Γιουκατάν, πέφτοντας στα 205 χιλιόμετρα την ώρα (Κατηγορία 3), αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, η ταχύτητα των ανέμων αναμένεται να αυξηθεί και πάλι όταν ο Ντιν περάσει σε θαλάσσια περιοχή.

Στην Καραϊβική ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του Dean έχει αγγίξει τους εννέα, ενώ δεκάδες άτομα έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες έχουν πληγεί, αφού το μόνο που αφήνει ο τυφώνας Ντιν πίσω του είναι μεγάλες καταστροφές.

Επικοινωνία με τον Επιτετραμμένο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Πόλη του Μεξικού, που απέχει περίπου 1.500 χλμ. από την πόλη Merida της περιοχής Yucatan του Μεξικού, είχε άμεσα από την πρώτη στιγμή της είδησης, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των 55 Ελλήνων πολιτών, αλλά και να δώσει οδηγίες για την αποκατάσταση της επικοινωνίας και την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το σύνολο των Ελλήνων πολιτών είναι καλά στην υγεία τους και αναχώρησαν ήδη από την περιοχή αυτή υψηλού κινδύνου το βράδυ της Δευτέρας.

Μία ομάδα Ελλήνων πολιτών κατευθύνθηκε χτες οδικώς προς τη Γουατεμάλα και συγκεκριμένα στην πόλη Flores. Για την άφιξή της είχε ενημερωθεί το άμισθο Προξενείο της Ελλάδας στη Γουατεμάλα. Η άλλη ομάδα, αποτελούμενη από 36 άτομα αφίχθη στη 1:00π.μ. (τ.ω.) τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Πόλη του Μεξικού, όπου τους υποδέχθηκε ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας. Σήμερα το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν από το Μεξικό προς την Ευρώπη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024