Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλο το τουριστικό πλήγμα για το Νομο Λακωνίας
Ψήφισμα της Ένωσης Ξενοδόχων

Μεγάλο το τουριστικό πλήγμα για το Νομο Λακωνίας

Ανυπολόγιστες είναι οι απώλειες για το νομό Λακωνίας, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, που είχε ως αποτέλεσμα κατά τις πρώτες ώρες της εθνικής τραγωδίας να χαθούν από […]

Ανυπολόγιστες είναι οι απώλειες για το νομό Λακωνίας, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, που είχε ως αποτέλεσμα κατά τις πρώτες ώρες της εθνικής τραγωδίας να χαθούν από τη ζωή πέντε άτομα στο Νέο Οίτυλο<...>της Αρεόπολης. Μεταξύ των θυμάτων, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου `Όναρ` κ. Ιωάννης Λέκκας, η αδερφή του, μια καμαριέρα του ξενοδοχείου, δύο τουρίστες – περιπατητές και ένας εθελοντής πυροσβέστης.

Μετά το θλιβερή είδηση για το χαμό του ξενοδόχου, που προεκλίθη κατά την προσπάθεια διάσωσης των τουριστών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λακωνίας σε έκτακτη συνεδρίαση του το Σάββατο, ομόφωνα αποφάσισε με ψήφισμα του:


  1. Να παρακολουθήσει την νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, με επικεφαλή τον Πρόεδρο.

  2. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου.

  3. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

  4. Να μεριμνήσει σε συνεργασία με το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αλλά και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, την επαναλειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας του εκλιπόντος.

  5. Να κατατεθεί το ποσόν των 100 ευρώ στο `Ασυλο Ανιάτων Σπάρτης, στη μνήμη του εκλιπόντος.

  6. Να ονομαστεί η αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, των γραφείων της Ένωσης, σε αίθουσα “Ιωάννης Λέκκας”.

  7. Να αναρτηθεί φιλοτεχνημένη φωτογραφία του εκλιπόντος στα γραφεία της Ένωσης.

  8. Να τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος κατά την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και κατά την επόμενη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

  9. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης, κ. Δημήτρη Πολλάλη, στην περιοχή της Λακωνίας οι ακυρώσεις τουριστών είναι μαζικές, ενώ όλα τα ξενοδοχεία έχουν αδειάσει, τόσο λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών, όσο και των εξαγγελθέντων εκλογών. Το φυσικό περιβάλλον του νομού που ήταν πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, έχει πλέον αφανιστεί, με αποτέλεσμα το πλήγμα να είναι μεγάλο για την περιοχή και όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό.

Παρά λοιπόν την καλή έναρξη της τουριστικής περιόδου για τη Λακωνία και γενικότερα την Πελοπόννησο, αφού πολλοί επέλεξαν φέτος το καλοκαίρι την ηπειρωτική Ελλάδα για να αποφύγουν τον συνωστισμό στα λιμάνια και στα νησιά, απολαμβάνοντας τις ομορφιές του τόπου, φαίνεται δυστυχώς πως το κλείσιμο της περιόδου θα είναι τελείως διαφορετικό, αφήνοντας πίσω του τεράστιες απώλειες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024