Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολύδωρας: Πρόκειται περί ασύμμετρης απειλής
Επικήρυξη χρηματικής αμοιβής

Πολύδωρας: Πρόκειται περί ασύμμετρης απειλής

Λόγο για ασύμμετρη απειλή κατά της Ελλάδας έκανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνας Πολύδωρας, τονίζοντας πως υπάρχουν ευρήματα και πως έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ […]

Λόγο για ασύμμετρη απειλή κατά της Ελλάδας έκανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνας Πολύδωρας, τονίζοντας πως υπάρχουν ευρήματα και πως έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ υπάρχουν<...>και έντονες κατηγορηματικές καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίες θα αποτελέσουν προανακριτικό υλικό. “Η διασπορά των συμβάντων, δηλαδή των πυρκαγιών ο χρόνος ακόμη και οι νυχτερινές επιθέσεις, με αναφλέξεις στις τρεις και στις τέσσερις τη νύχτα και σε απίθανα μέρη, όπου η προσπέλαση σ΄αυτά δεν είναι ούτε από κάποιο τυχαίο διαβάτη, ή αυτοκινητιστή, μας οδηγούν στο συμπέρασμα όχι να διατυπώνουμε ερωτήματα, αλλά να κοιτάξουμε πώς να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την ασύμμετρη απειλή” πρόσθεσε.

Παράλληλα, με κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Δημοσίας Τάξεως, επικηρύχθηκε την Κυριακή, 26 Αυγούστου, χρηματική αμοιβή σε οιονδήποτε δώσει στοιχεία και πληροφορίες στις αρμόδιες Αρχές, που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, που επιδιώκει τη διάπραξη εμπρησμών σε δάση ή δραστών εμπρησμών εκ προθέσεως σε δάση, χορτολιβαδικές ή γεωργοδενδροκομικές εκτάσεις που προκλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου 2007 μέχρι την ημέρα της δημοσίευσης της επικήρυξης, καθώς και όσες ενδεχομένως προκληθούν μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (31-10-2007).

Η αμοιβή καθορίζεται από 100.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ για κάθε περίπτωση εμπρησμού, αναλόγως της τυχόν επέλευσης θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού προσώπου, του είδους, του μεγέθους και της σπουδαιότητας της έκτασης που κάηκε, του ύψους των προκληθεισών ζημιών και του κοινού κινδύνου ή κινδύνου που προέκυψε ή θα μπορούσε να προκύψει σε αντικείμενα ή πρόσωπα, αντίστοιχα, εξαιτίας του εμπρησμού.

Η συνδρομή των προϋποθέσεων καταβολής της επικήρυξης θα προκύψει από Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που θα διενεργείται για κάθε περίπτωση, από την αρμόδια Υπηρεσία που ενεργεί την σχετική ποινική προανάκριση. Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σημειώνει ακόμη πως για τα πρόσωπα που θα δώσουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλισθεί ανωνυμία έναντι κάθε αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Για την παροχή πληροφοριών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν:


  • με τη Δ/νση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο 210 5790130,

  • με το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο 199, καθώς και

  • με τη Δ/νση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) στα τηλέφωνα 170 και 1014.


Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Πρέσβυς κ. Ιωάννης Κοραντής ενημέρωσαν χτες τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, για την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στις προσπάθειες υποστήριξης του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11.00 ώρα στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και διήρκησε μια ώρα.

Ο κ. Πρωθυπουργός ενημερώθηκε ακόμη για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές με την συνδρομή στην εκκένωση των περιοχών, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να υπάρχει απροσπέλαστη δίοδος στις Πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές που επιχειρούν, καθώς και τα μέτρα αστυνόμευσης στις περιοχές που επλήγησαν προκειμένου να διασφαλισθούν οι ιδιοκτησίες των πυροπλήκτων.

Έγινε επίσης ενημέρωση για την υποδοχή των Ευρωπαϊκών δυνάμεων και την διοικητική μέριμνα και υποστήριξή τους που έχει αναλάβει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

Ο κ. Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, για την αμέριστη υποστήριξη και εμπιστοσύνη προς το προσωπικό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες προκειμένου να ενταθούν στο έπακρο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στις πληγείσες περιοχές και οι προσπάθειες των Υπηρεσιών, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται δίπλα του την Πολιτεία.

Κλείνοντας την ενημέρωση ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως διαβεβαίωσε τον κ. Πρωθυπουργό ότι όλο το προσωπικό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως πράττει και θα πράττει το καθήκον του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024