Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚανονικά τα δρομολόγια όλων των ΜΜΜ της Αθήνας
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Κανονικά τα δρομολόγια όλων των ΜΜΜ της Αθήνας

Σε πλήρη δρομολόγηση έχουν μπει από χτες, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση των θερινού προγραμματισμού. Κατά τις ώρες αιχμής το Μετρό […]

Σε πλήρη δρομολόγηση έχουν μπει από χτες, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση των θερινού προγραμματισμού. Κατά τις ώρες αιχμής το Μετρό θα έχει συχνότητα δρομολογίων<...>ανά 3 λεπτά, ο ΗΣΑΠ 3,5 έως 4 λεπτά και το Τραμ 7,5 λεπτά. Σε χειμερινό πρόγραμμα δρομολόγησης μπαίνουν επίσης και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν τα έργα υποδομής στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αττικής, και επανήλθαν τα δρομολόγια του Προαστιακού, που είχαν ανασταλεί. Συγκεκριμένα, αποκαθίστανται οι υπηρεσίες της γραμμής Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς ανά 1 ώρα, τα δρομολόγια Πειραιά – Νερατζιώτισσα – Πειραιά ανά μισή ώρα, καθώς και τα δρομολόγια στο τμήμα Αεροδρόμιο – Νερατζιώτισσα – Αεροδρόμιο ανά περίπου 20 λεπτά. Το ημερήσιο πρόγραμμα δρομολογίων ξεκινά στις 05:45 με την εκτέλεση του πρώτου δρομολογίου από Πειραιά και κλείνει στις 00:44 με την άφιξη του τελευταίου συρμού στο Κιάτο.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, δήλωσε: «Όπως είχαμε υποσχεθεί στο επιβατικό κοινό επιταχύναμε την ολοκλήρωση των απαραίτητων σιδηροδρομικών έργων, πριν τον αρχικό μας προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δώσουμε ξανά στο επιβατικό κοινό το πλήρες πρόγραμμα δρομολόγησης του Προαστιακού.

Ο Προαστιακός έχει εξελιχθεί σΆ ένα αγαπημένο μέσο των Αθηναίων με 170 δρομολόγια ημερησίως και παραπάνω από 25 χιλιάδες επιβάτες. Έως τις αρχές του νέου έτους θα έχουμε ολοκληρώσει τα έργα στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά τουλάχιστον 20 λεπτά ο χρόνος ταξιδιού προς Κόρινθο και Κιάτο. Μέσα στο 2008 ξεκινούν επίσης τα δρομολόγια του Προαστιακού προς Χαλκίδα ενώ ακολουθεί το Ξυλόκαστρο, η Θήβα και το Λαύριο.

Με την έναρξη της νέας περιόδου όλα τα ΜΜΜ λειτουργούν με πλήρη δυναμική, παρέχοντας στους επιβάτες εύκολες, γρήγορες και οικονομικές μετακινήσεις, κερδίζοντας το στοίχημα που έχουμε βάλει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024