Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕυθύνη του Σπηλιωτόπουλου και επισήμως ο ελληνικός τουρισμός
Τελετή παράδοσης-παραλαβής υπουργείου

Ευθύνη του Σπηλιωτόπουλου και επισήμως ο ελληνικός τουρισμός

Στα χέρια του κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου πέρασε χτες και επισήμως το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, έπειτα από την τυπική τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε, με την προκάτοχο του, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, να του εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο, που καλείται να πραγματοποιήσει, δηλώνοντας σιγουριά…

Στα χέρια του κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου πέρασε χτες και επισήμως το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, έπειτα από την τυπική τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε, με την προκάτοχο του, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, να<...>του εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο, που καλείται να πραγματοποιήσει, δηλώνοντας σιγουριά για τις ικανότητες του. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος με τη σειρά του δεσμεύτηκε να επιχειρήσει στο μέτρο του εφικτού, να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προσδοκίες όχι μόνο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού, σύγχρονου και ελκυστικού μοντέλου ανάπτυξης για τον τόπο. “Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς μεγάλες υποσχέσεις, αλλά με ταχύτητα και κυρίως με τόλμη και αποφασιστικότητα θα συμβάλλω αντιστοίχως στον τομέα ευθύνης που μας αναλογεί” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την παράδοση του υπουργείου, η κα Πετραλιά ανέφερε: “Αν και είναι η τέταρτη φορά που παραδίδω Υπουργείο, ομολογώ ότι είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. Πρώτον, διότι παραδίδω ένα Υπουργείο στην οικοδόμηση του οποίου συνέβαλα προσωπικά και δεύτερον, γιατί παραδίδω σε έναν εκλεκτό νέο συνάδελφο με γνώσεις και ικανότητα. Κύριε Υπουργέ, αγαπητέ φίλε Aρη, σας παραδίδουμε σήμερα ένα κραταιό τουρισμό, ένα τουρισμό που το 2004 είχε 12 εκατομμύρια αφίξεις και φέτος θα ξεπεράσουν τα 17 εκατομμύρια. Έναν τουρισμό που προσφέρει πάνω από 1 δισ. ευρώ το μήνα στην εθνική οικονομία. Έναν τουρισμό που τα δύο τελευταία χρόνια έχει υπερδιπλασιάσει τις επενδύσεις του και έχει ανοίξει νέες παγκόσμιες μεγάλες αγορές και αντίστοιχες προοπτικές. Έναν τουρισμό που όπως χαρακτηριστικά είπε πριν λίγες μέρες ο κατ’ εξοχήν ξένος αρμόδιος, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων, όχι μόνο δεν επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές, αλλά έχει αναπτυξιακή προοπτική 4 έως 5% για του χρόνου.

Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Δουλέψαμε σκληρά και όλοι μαζί για να πετύχουμε. Γυρίσαμε τη γη. Πήραμε μέρος σε εκατοντάδες εκθέσεις, ιδρώσαμε, ξενυχτίσαμε για να μην επηρεαστεί ο φετινός τουρισμός. Με επιμονή και υπομονή χτίσαμε μια σταθερά ελκυστική εικόνα της χώρας μας. Ανεβάσαμε τον πήχη πολύ ψηλά.

Κύριε Υπουργέ, η δημιουργία του Υπουργείου Τουρισμού ήταν απόφαση του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Τα θεμέλια τα έβαλε ο προηγούμενος Υπουργός ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Είμαι περήφανη ότι το οικοδόμημα έγινε επί των ημερών μου. Και είμαι σίγουρη κύριε Υπουργέ ότι η στέγη τώρα που καλείτε να βάλετε, θα είναι ανάλογη του έργου που παραλαμβάνετε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους τόσο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, όσο και του ΕΟΤ, του ΟΤΕΚ, της ΕΤΑ, της Αγροτουριστικής, που κυριολεκτικά έδωσαν τον εαυτό τους για να πετύχουμε όσα πετύχαμε. Δεν παραλαμβάνετε μόνο ένα τουριστικό προϊόν σε όγκο. Παραλαμβάνετε και εξαιρετικούς λειτουργούς που το δημιούργησαν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και για τις δύο κυβερνητικές θέσεις που μου εμπιστεύτηκε και οι οποίες ήταν εθνικά στοιχήματα. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Τουρισμό. Και να εκφράσω την ικανοποίησή μου, που τόσο η παγκόσμια κοινή γνώμη όσο και οι αριθμοί, τα στατιστικά στοιχεία, πιστοποιούν ότι και τα δύο αυτά εθνικά στοιχήματα κερδήθηκαν. Ο τουρισμός θέλει πίστη, τόλμη, σχεδιασμό και αποφασιστικότητα.

Η πολιτική διαδρομή του `Αρη Σπηλιωτόπουλου έχει αποδείξει ότι αυτές τις ιδιότητες τις διαθέτει. Κύριε Υπουργέ σας καλωσορίζω και σας εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου καλή επιτυχία, για την οποία είμαι απόλυτα σίγουρη”.

Με τη σειρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, παραλαμβάνοντας το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ανέφερε: “Κυρία Υπουργέ, κυρίες και κύριοι, είναι εξαιρετικά μεγάλη η τιμή που μου έκανε ο Πρωθυπουργός, να μου εμπιστευτεί ένα πολύ κρίσιμο για την ανάπτυξη της χώρας Υπουργείο, όπως το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Η παρουσία μου εδώ είναι λογικό να πολλαπλασιάζει τις ευθύνες που αισθάνομαι και οφείλω να πω για μία ακόμα φορά, ότι θα επιχειρήσω στο μέτρο του εφικτού, να ανταποκριθώ με επιτυχία στις προσδοκίες αυτές. Προσδοκίες όχι μόνο των πολιτών που εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων.

Προσδοκίες που έχουν στόχο να συμβάλλουν για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού, σύγχρονου και ελκυστικού μοντέλου ανάπτυξης για τον τόπο. Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς μεγάλες υποσχέσεις, αλλά με ταχύτητα και κυρίως με τόλμη και αποφασιστικότητα θα συμβάλλω αντιστοίχως στον τομέα ευθύνης που μας αναλογεί. Χαρακτηριστικά που διακρίνουν τη σχέση μας με την ελληνική κοινωνία, αλλά και τις σχέσεις που έχουμε σφυρηλατήσει όλα τα τελευταία χρόνια με τους πολίτες συνολικά και με τον καθένα χωριστά.

Είναι παράλληλα βέβαια και πολύ μεγάλη η τιμή να διαδέχομαι μια Υπουργό όπως η κα Φάνη Πετραλιά. Η κα Φάνη Πετραλιά, η αγαπητή, η αγαπημένη μας Φάνη, είχε την τύχη να συνδέσει την παρουσία της με δύο σημαντικά, θα έλεγα κορυφαία γεγονότα. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού και την τουριστική πολιτική, η οποία κατά των ημερών της είδε να πολλαπλασιάζονται οι διεθνείς επισκέπτες στη χώρα μας και κατ’ αυτό τον τρόπο κατάφερε να ενισχύσει τη δυναμική της τουριστικής ανάπτυξης.

Είμαι βέβαιος ότι η Φάνη Πετραλιά θα εξακολουθήσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια της τουριστικής ανάπτυξης και είμαι βέβαιος ότι μπροστά της έχει ακόμα πολλά και καλά να καταφέρει.

Ο ελληνικός τουρισμός έχει μπει σε τροχιά ανοδική ήδη από το 2004, όταν υιοθετήθηκε η σύσταση και ίδρυση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Σκοπός μας τα χρόνια είναι που έρχονται να είναι ακόμα καλύτερα, με περισσότερους επισκέπτες, με περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες, με περισσότερα έσοδα απ’ τον τουρισμό και φυσικά με διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, έτσι ώστε κάποια στιγμή, να ενσωματώσουμε στην ίδια τροχιά εκτός από τη θερινή και τη χειμερινή τουριστική ανάπτυξη.

Ο τουρισμός είναι μια δύναμη ανάπτυξης. Δύναμη ανάπτυξης που θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, μια δύναμη ανάπτυξης που φέρνει εισόδημα, μια δύναμη ανάπτυξης που φέρνει πνοή και ζωντάνια στην ελληνική περιφέρεια. Ανάπτυξη που πάνω απ’ όλα σέβεται το περιβάλλον, δεν πρόκειται ποτέ να ασελγήσει στο περιβάλλον, σέβεται τους φυσικούς πόρους, αφομοιώνει και αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά της πατρίδας μας.

Ο τουρισμός είναι η δύναμη του πολιτισμού. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία αυτής της χώρας. Και, πάνω απ’ όλα, η κινητήρια δύναμη του πολιτικού πολιτισμού. Είναι μια δύναμη οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ κρατών και κυρίως πάνω στη βάση πολλών και πολύ-πολιτισμικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων. Ταυτόχρονα, ο τουρισμός είναι δικαίωμα για τους πολίτες, δικαίωμα για τους νέους, για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους.

Κυρίες και κύριοι, προς αυτή την κατεύθυνση είμαι αποφασισμένος να εργαστώ με όλες μου τις μικρές δυνάμεις, αξιοποιώντας σε απόλυτο βαθμό την πολύ σημαντική δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα από τους προκατόχους μου. Οφείλω να σας πω ότι θα επενδύσω στη συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού, με τους επαγγελματίες, με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και όλων των βαθμίδων. Χρειάζεται εγρήγορση, χαμηλοί τόνοι, συνεννόηση. Και φυσικά πάνω απ’ όλα απαιτείται συναίνεση.

Ο τουρισμός είναι μια μεγάλη δύναμη μπροστά στην οποία αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν. Έτσι, οι πόρτες του Υπουργείου θα είναι ανοιχτές για συνεργασία και ο διάλογος διαρκής. Η καινούργια τουριστική χρονιά ξεκινά τον Οκτώβρη. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.

Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα τη Φάνη Πετραλιά για τα όσα καλά παραδίδει και κυρίως ευχαριστώ όλες και όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ και μας αγκαλιάζετε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024