Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣπηλιωτόπουλος: Ο ελληνικός τουρισμός είναι η ταυτότητα της Ελλάδας
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σπηλιωτόπουλος: Ο ελληνικός τουρισμός είναι η ταυτότητα της Ελλάδας

“Οι καιροί για τον ελληνικό τουρισμό είναι σήμερα πιο απαιτητικοί και οι προσδοκίες όλων όσων εμπλέκονται, επιχειρηματιών, εργαζομένων και επισκεπτών Ελλήνων και ξένων, πολύ μεγαλύτερες. Για να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις προσδοκίες θα εργαστούμε μεθοδικά με τόλμη, ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Σε αυτή τη νέα φάση που βρισκόμαστε, θα επενδύσουμε…

“Οι καιροί για τον ελληνικό τουρισμό είναι σήμερα πιο απαιτητικοί και οι προσδοκίες όλων όσων εμπλέκονται, επιχειρηματιών, εργαζομένων και επισκεπτών Ελλήνων και ξένων, πολύ μεγαλύτερες. Για να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις προσδοκίες<...>θα εργαστούμε μεθοδικά με τόλμη, ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Σε αυτή τη νέα φάση που βρισκόμαστε, θα επενδύσουμε αλλά και θα αναζητήσουμε ακόμα πιο έντονα την ποιότητα σε όλες της τις συνιστώσες ανέφερε σε μήνυμα του για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος.

“Ποιότητα” συνέχισε “που θέλουμε να αναδείξουμε και στις υποδομές αλλά και στις υπηρεσίες. Και στον τομέα των υπηρεσιών, η συμβολή της γυναικείας παρουσίας –στην οποία είναι αφιερωμένος ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού- είναι καταλυτική. Γιατί η γυναικεία προσωπικότητα, χαρακτηρίζεται από την προσφορά, την κοινωνικότητα και την φιλοξενία. Και αυτά τα χαρακτηριστικά προσδίδουν ποιότητα στις τουριστικές υπηρεσίες. Γιατί ο τουρισμός και η ποιότητα είναι έννοιες αλληλένδετες.

Είναι επίσης σημαντικό να αναδείξουμε την οικονομική διάσταση του τουρισμού και συγκεκριμένα τη συμβολή του στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας και στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Παράλληλα, ως ανεπτυγμένη τουριστικά χώρα υποδοχής θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία ανταγωνιστικών και ποιοτικών τουριστικών υποδομών, αξιοποιώντας την περιουσία της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης.

Η παιδεία, η επένδυση στη γνώση, η δια βίου εκπαίδευση και μετεκπαίδευση και οι νέες τεχνολογίες έχουν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία, στην αναβάθμιση της εικόνας μας και στην αναζήτηση νέων αγορών.

Ο ελληνικός τουρισμός, για μας, είναι η ταυτότητα της Ελλάδας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι στόχος δύσκολος, αλλά εφικτός”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024