Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈναρξη πτήσεων προς Στοκχόλμη ετοιμάζει η Qatar Airways

Έναρξη πτήσεων προς Στοκχόλμη ετοιμάζει η Qatar Airways

Για τα εγκαίνια του δεύτερου δρομολογίου της για φέτος προς την Ευρώπη ετοιμάζεται η Qatar Airways, με την έναρξη απευθείας δρομολογίων προς τη Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της Σουηδίας που θα […]

Για τα εγκαίνια του δεύτερου δρομολογίου της για φέτος προς την Ευρώπη ετοιμάζεται η Qatar Airways, με την έναρξη απευθείας δρομολογίων προς τη Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της Σουηδίας που θα αποτελέσει την πρώτη πύλη εισόδου<...>της εταιρίας στη Σκανδιναβία.

Από τις 27 Νοεμβρίου, η Qatar Airways θα δρομολογήσει 4 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ της Ντόχα, πρωτεύουσας του Κατάρ, και του Διεθνούς Αεροδρομίου Arlanda της Στοκχόλμης. Για το δρομολόγιο προς Στοκχόλμη θα χρησιμοποιηθεί αεροσκάφος τύπου Airbus A319 σε διαμόρφωση θέσεων δύο κατηγοριών με οκτώ καθίσματα στην Επιχειρηματική Θέση και 102 στην Οικονομική.

Η Σουηδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης σε έκταση με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων κατοίκων. Η πρωτεύουσά της η Στοκχόλμη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκανδιναβίας με 800.000 κατοίκους, περίπου όσους και το Κατάρ. Η πόλη είναι κτισμένη πάνω σε 14 νησιά, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες και συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία το χαρακτήρα της παλιάς πόλης του 13ου αιώνα με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η Σουηδία διαθέτει σήμερα μια από τις πιο ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης, είναι η μεγαλύτερη αγορά στην περιοχή της Βαλτικής και προσελκύει μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών και επισκεπτών από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker, δήλωσε σχετικά ότι η προσθήκη της Στοκχόλμης στο δίκτυο της εταιρίας ενισχύει τη στρατηγική της αεροπορικής εταιρίας να εξυπηρετεί σημαντικές πόλεις διεθνώς. «Αισθανόμαστε περήφανοι που θα γίνουμε ο πρώτος αερομεταφορέας από την περιοχή του (Περσικού) Κόλπου που θα εκτελεί πτήσεις προς τη Στοκχόλμη. Με αυτό το δρομολόγιο θα έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε ολόκληρη την Σκανδιναβία και να μεταφέρουμε επισκέπτες από τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Gulf Cooperation Council- GCC) προς τις Σκανδιναβικές χώρες» πρόσθεσε.

Η Στοκχόλμη θα είναι ο 80ος προορισμός για το δίκτυο της Qatar Airways, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου. Η Qatar Airways δρομολογεί τακτικές πτήσεις από την Ντόχα προς πόλεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Νότιο Αμερική, την Ινδική χερσόνησο και την `Απω Ανατολή με ένα στόλο που αποτελείται από 58 αεροσκάφη Airbus.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024