Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣήμα κινδύνου για τις ακτές της Μεσογείου κρούει ο Συνασπισμός
Τμήμα Οικολογίας ΣΥΝ

Σήμα κινδύνου για τις ακτές της Μεσογείου κρούει ο Συνασπισμός

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της πρώτης παγκόμιας ημέρας των ακτών (24 Οκτωβρίου), ο οποίος ορίσθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και φέτος είναι αφιερωμένος στα παράλια της Μεσογείου, το τμήμα […]

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της πρώτης παγκόμιας ημέρας των ακτών (24 Οκτωβρίου), ο οποίος ορίσθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και φέτος είναι αφιερωμένος στα παράλια της Μεσογείου, το τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος του Συνασπισμού, προειδοποιεί<...>σε ανακοίνωση του πως τα “προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ακτές της Μεσογείου, τα οποία στην Ελλάδα είναι πιο έντονα, όπως η μόλυνση των νερών, ο κίνδυνος εξαφάνισης ειδών από την πανίδα και την χλωρίδα – όχι μόνο από την ρύπανση των υδάτων, αλλά και από την καταστροφή των βιοτόπων για «οικονομική αξιοποίηση», και η υπεραλίευση, θα γίνουν εντονότερα με το Χωροταξικό για τον Τουρισμό”.

“Χιλιόμετρα ακτών, περιοχές φυσικού κάλλους και natura θα οικοδομηθούν ανεξέλεγκτα, ευαίσθητα παράκτια οικοσυστήματα θα αποδομηθούν. Η πολιτική που ευνοεί το μαζικό τουρισμό σε βάρος των άλλων τομέων της οικονομίας είναι και φτηνή και πρόχειρη και καταστροφική για το περιβάλλον. Στις πόλεις το θαλάσσιο μέτωπο έχει φορτωθεί με χρήσεις εντελώς ασύμβατες, οι παραλίες αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές είναι περίπου αδύνατη” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΝ.

Καταλήγοντας, το τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος Συνασπισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ακτών, επαναφέρει για ακόμη μια φορά το αίτημα απόσυρσης του Ειδικού Σχεδίου για το Χωροταξικό του Τουρισμού, αλλά και το αίτημα για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024