Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΕικόνες από Ελλάδα στις `Ημέρες Πολιτισμού`
Ίδρυμα Ευγενίδου

Εικόνες από Ελλάδα στις `Ημέρες Πολιτισμού`

Με την ψηφιακή παράσταση «Ταξίδι χωρίς Τέλος» το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμμετέχει στις «Ημέρες Πολιτισμού», που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το διάστημα24 Οκτωβρίου – 13 […]

Με την ψηφιακή παράσταση «Ταξίδι χωρίς Τέλος» το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμμετέχει στις «Ημέρες Πολιτισμού», που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το διάστημα<...>24 Οκτωβρίου – 13 Νοεμβρίου 2007, στην Φρανκφούρτη. Σημειώνεται ότι φέτος οι «Ημέρες Πολιτισμού» είναι αφιερωμένες στην Ελλάδα.

Η ψηφιακή παράσταση «Ταξίδι χωρίς Τέλος», παραγωγής Ιδρύματος Ευγενίδου, προβλήθηκε χτες, Κυριακή 28 Οκτωβρίου στο Sternwarte dew Physikalischen Vereins της Φρανκφούρτης στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, προσφέροντας μια ιδανική ευκαιρία για ένα εικονικό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα της Κνωσσού και των Δελφών, της Ολυμπίας και της Ακρόπολης Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα δείγμα του συγχρόνου ελληνικού τεχνολογικού πολιτισμού.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου επέλεξε να συμμετέχει με την ψηφιακή παράσταση «Ταξίδι χωρίς Τέλος», καθώς η συγκεκριμένη υπήρξε μία από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις στο ελληνικό, αλλά και στο ξενόγλωσσο κοινό. Η παράσταση αυτή αποτελεί απτό δείγμα του τρόπου με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής στον χώρο του οπτικοαουστικού θεάματος θόλου, όπως αυτές που χρησιμοποιεί το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία της προβολής και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού.

Οι «Ημέρες Πολιτισμού» αποτελούν ένα σημαντικό ετήσιο θεσμό, που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εφέτος, παρουσιάζεται στο κοινό ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, μεταφέροντας το άρωμα του ελληνικού πολιτισμού στο γερμανικό και εν γένει στο ευρωπαϊκό κοινό της διοργάνωσης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024