Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠιθανή η αλλαγή νομικού πλαισίου στα σκάφη αναψυχής
29ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Πιθανή η αλλαγή νομικού πλαισίου στα σκάφη αναψυχής

Το χαρακτηρισμό των σκαφών αναψυχής μέχρι 12 μέτρα στην κατηγορία των «μικρών», που σήμερα περιλαμβάνει σκάφη έως και 10 μέτρα, εξετάζει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Αυτό […]

Το χαρακτηρισμό των σκαφών αναψυχής μέχρι 12 μέτρα στην κατηγορία των «μικρών», που σήμερα περιλαμβάνει σκάφη έως και 10 μέτρα, εξετάζει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Αυτό γνωστοποίησε χτες ο υπουργός<...>Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Βουλγαράκης, εγκαινιάζοντας το 29ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού.

Ο υπουργός ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ), να ορίσει ένα μέλος του ως εκπρόσωπο για την προώθηση επίλυσης των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κλάδος δυνητικά μπορεί να καταστεί πολύ δυναμικός. Έχουν γίνει βήματα, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς αγορές”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΑΠΛΑΣ κ. Ν. Αγγελάκης τόνισε ότι οι μαρίνες που θα κατασκευαστούν στο μέλλον θα πρέπει να έχουν κατάλληλες υποδομές για την εξυπηρέτηση τουλάχιστον 300 σκαφών η κάθε μία και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών του κλάδου στη φετινή διοργάνωση. Αυτό οδήγησε σε αύξηση του εκθεσιακού χώρου που διαμορφώνεται φέτος στα 40.000 τ.μ.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΚΑΠΛΑΣ κ. Α. Ζέης από την πλευρά του επεσήμανε ότι οι λεμβολογήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει αύξηση 65% και αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εμπορικές συναλλαγές στην αγορά των μικρών σκαφών αναψυχής που αφορούν κατά μέσο όρο 10.000 σκάφη. Επίσης ανέφερε ότι 2.000 επώνυμα ελληνικά σκάφη εξάγονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι εξάγονται και σε χώρες που έχουν μεγάλη ναυτική παράδοση. Τέλος επεσήμανε τη σημασία που έχει για τον κλάδο η ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας για τους χρήστες των μικρών σκαφών.

Η έκθεση σημειώνεται ότι θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007 και λειτουργεί καθημερινές από τις 16:00 έως τις 21:30 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 21:30.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024