Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαπαγιαννάκης: Απροστάτευτο το Πήλιο λόγω ανεξέλεγκτης δόμησης
Βουλευτής Β` Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παπαγιαννάκης: Απροστάτευτο το Πήλιο λόγω ανεξέλεγκτης δόμησης

Ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργο Σουφλιά, για την “ανεξέλεγκτη” δόμηση στο Πήλιο, κατέθεσε χτες ο Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Μιχάλης Παπαγιαννάκης, καταγγέλοντας πως δεν ακολουθούνται τόσοοι […]

Ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργο Σουφλιά, για την “ανεξέλεγκτη” δόμηση στο Πήλιο, κατέθεσε χτες ο Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Μιχάλης Παπαγιαννάκης, καταγγέλοντας πως δεν ακολουθούνται τόσο<...>οι όροι του Π.Δ. του 1980, που χαρακτηρίζει την περιοχή του Πηλίου ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και την προστατεύει με ειδικούς όρους, όσο και οι όροι (χωροταξική μελέτη), που αναφέρονται σε ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη.

“Το πρόβλημα” ανέφερε χαρακτηριστικά, “ξεκινάει το 1986, όταν ορίστηκαν τα νέα όρια των οικισμών, που στην περίπτωση του Πηλίου ορίστηκαν άκριτα, άμετρα και ενάντια στις απαιτήσεις του Π.Δ. του 1985 (περί πολεοδόμησης οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων)”.

Ενόψει της έκδοσης του νέου Π.Δ., πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα και ανεπίστρεπτες καταστάσεις, και βάσει της θέσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπέρ της άμεσης κατάργησης της εκτός σχεδίου πόλεως δόμησης, ο κ. Παπαγιαννάκης ρώτησε τον κ. Υπουργό: “Με ποιες άμεσες ρυθμίσεις θα διασφαλιστεί η προστασία του Πηλίου από την ανεξέλεγκτη δόμηση και θα αποφευχθεί οριστικά η αλλοίωση του χαρακτήρα του;”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024