Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΒιβλιοπαρουσίαση: ‘Τουριστική Ανάπτυξη, Πολυεπιστημονικές Προσεγγίσεις’

Βιβλιοπαρουσίαση: ‘Τουριστική Ανάπτυξη, Πολυεπιστημονικές Προσεγγίσεις’

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο τουριστικό βιβλίο με τίτλο “Τουριστική Ανάπτυξη, Πολυεπιστημονικές Προσεγγίσεις” από τις εκδόσεις ‘Εξάντας’. Την επιμέλεια του έχει ο Δρας Πάρις Τσάρτας, αναπληρωτής καθηγητής τουριστικής ανάπτυξης, του τμήματος […]

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο τουριστικό βιβλίο με τίτλο "Τουριστική Ανάπτυξη, Πολυεπιστημονικές Προσεγγίσεις" από τις εκδόσεις 'Εξάντας'<...>. Την επιμέλεια του έχει ο Δρας Πάρις Τσάρτας, αναπληρωτής καθηγητής τουριστικής ανάπτυξης, του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της τουριστικής ανάπτυξης, τον σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης, την σχέση τουρισμού και κοινωνικής αλλαγής, την αειφορική τουριστική ανάπτυξη, την αγορά εργασίας και τουρισμού και τις ειδικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Επίσης, έχει κάνει πολλές μελέτες και έχει γράψει βιβλία και άρθρα σχετικά με τον τουρισμό.

Το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου το έχει γράψει η κ. Σοφία Αυγερινού Κολώνια, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολεοδομίας και Χωροταξίας, του τμήματος Αρχιτεκτόνων, του τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας. Το κεφάλαιο έχει τίτλο "Ο Ρόλος του τουρισμού στη διατήρηση και την ανάπτυξη των ιστορικών πόλεων".

Το δεύτερο κεφάλαιο αναλύει το αναγκαίο σχήμα και θεσμικό πλαίσιο άσκησης της τουριστικής πολιτικής στην Ελλάδα σήμερα, και το έχει γράψει ο Δρας Γεράσιμος Ζαχαράτος, καθηγητής Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στον αγροτοτουρισμό, ως το μικρό, όμορφο και θηλυκό πρόσωπο στον τουρισμό. Συγγραφέας του τρίτου κεφαλαίου είναι η κ. Όλγα Ιακωβίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Αγροτική Κοινωνιολογία – Αγροτικό Τουρισμό, του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το τέταρτο κεφάλαιο έχει τίτλο "Τουριστική ανάπτυξη και φέρουσα ικανότητα στα νησιά" και το έχει γράψει ο κ. Χάρης Κοκκώσης, καθηγητής Πολεοδομίας – Χωροταξίας, του τμήματος Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το πέμπτο κεφάλαιο με τίτλο "Τουρισμός και περιβάλλον: Η τοπική κοινωνική διαμαρτυρία στην Κρήτη" έγραψε η κ. Μαρία Κούση, καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο την κοινωνιολογία της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος. Η κ. Κούση είναι καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας, του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Το έκτο κεφάλαιο αναλύει η κ. Ελένη Μπριασούλη και έχει τίτλο "Σχεδιασμός τουριστικής ανάπτυξης: χαρακτηριστικές προσεγγίσεις". Η κ. Μπριασούλη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια με γνωστικό κείμενο την Περιφερειακή Ανάλυση και τον Σχεδιασμό, του τμήματος Γεωγραφίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το έβδομο κεφάλαιο αναφέρεται στον τουρισμό και την περιφερειακή ανάπτυξη και την περίπτωση των νησιών του Αιγαίου. Συγγραφέας του εβδόμου κεφαλαίου είναι ο κ. Γιάννης Σπιλάνης, επίκουρος καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης, του τμήματος Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το όγδοο κεφάλαιο έχει γράψει ο Δρας Πάρις Τσάρτας και έχει τίτλο "Κριτική αποτίμηση των παραμέτρων συγκρότησης των χαρακτηριστικών της μεταπολεμικής τουριστικής ανάπτυξης".

Στον πρόλογο του βιβλίου, ο Δρας Τσάρτας αναφέρει ότι οι ειδικότεροι στόχοι της έκδοσης είναι οι ακόλουθοι: Η προβολή των διαφορετικών επιστημονικών προσεγγίσεων στην μελέτη της ανάπτυξης, οργάνωσης και λειτουργίας του τουρισμού.
Η καταγραφή του έργου Ελλήνων επιστημόνων με επιστημονικό ερευνητικό και συγγραφικό έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό – οι οποίοι μελετούν συστηματικά τη ανάπτυξη του τουρισμού.
Η έναρξη ενός επιστημονικού διαλόγου με τους φορείς, τις οργανώσεις, τις επιχειρήσεις αλλά και όσους άμεσα ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και διαχείριση του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024