Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΕ.Ε.: Υπό εξέταση η λειτουργία κινητών εν πτήσει
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ε.Ε.: Υπό εξέταση η λειτουργία κινητών εν πτήσει

Τη δυνατότητα συντονισμένης προσέγγισης σε ό,τι αφορά στην έγκριση υπηρεσιών κινητής επικοινωνίας εν πτήσει εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με απάντησή της προς τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητή κ. Γιώργο Παπαστάμκο

Τη δυνατότητα συντονισμένης προσέγγισης σε ό,τι αφορά στην έγκριση υπηρεσιών κινητής επικοινωνίας εν πτήσει εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με απάντησή της προς τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας<...>Καθηγητή κ. Γιώργο Παπαστάμκο.

Εν` όψει της εκδήλωσης νέου εμπορικού ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σε αεροπορικά ταξίδια εντός Ε.Ε., η Κομισιόν επιδιώκει να διευθετήσει ρυθμιστικά ζητήματα εντός του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και να καταργήσει τις ρυθμίσεις που ενδέχεται να εμποδίζουν την ανάπτυξη των υπηρεσιών αυτών, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάλληλη προστασία από τα ραδιοηλεκτρικά παράσιτα. Αντί να απαιτείται άδεια για κάθε κράτος μέλος από το οποίο διέρχεται κάποιο αεροσκάφος με υπηρεσίες κινητής επικοινωνίας προσφερόμενες εν πτήσει, η Κομισιόν εξετάζει την λύση να παρέχεται άδεια από τη χώρα νηολόγησης του αεροσκάφους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει παρεμβολή στα επίγεια δίκτυα.

Σε ερώτηση του κ. Παπαστάμκου σχετικά με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των Η.Π.Α. να θέσει στο αρχείο το ζήτημα της χρήσης κινητών τηλεφώνων εν πτήσει, η Κομισιόν δηλώνει ότι το τεχνικό περιβάλλον στις Η.Π.Α. δεν είναι το ίδιο με το ευρωπαϊκό. Αντιθέτως προς τις διατυπωθείσες αμφιβολίες της αρμόδιας αμερικανικής επιτροπής σχετικά με την επάρκεια πληροφοριών περί του ενδεχομένου η χρήση των κινητών τηλεφώνων εν πτήσει να προκαλεί προβλήματα στα επίγεια δίκτυα, η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ταχυδρομικών και Τηλεπικοινωνιακών φορέων, κατ` εντολήν της Κομισιόν, έχει προσδιορίσει τις κατάλληλες τεχνικές συνθήκες στην Ευρώπη για την αποφυγή παρεμβολών στα επίγεια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Η Κομισιόν τονίζει ότι η ασφαλής χρήση κινητών τηλεφώνων εν πτήσει προϋποθέτει την εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού στο αεροσκάφος για να μην τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του. Κατά συνέπεια, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εν πτήσει ζητούν τώρα πιστοποίηση σύμφωνα με την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία περί αξιοπλοΐας. Εφόσον πιστοποιηθεί η αξιοπλοΐα, δεν τίθεται θέμα διακύβευσης της ασφάλειας των πτήσεων, καταλήγει η Κομισιόν.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024