Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤη διακήρυξη για το περιβάλλον υπόγραψε η British Airways

Τη διακήρυξη για το περιβάλλον υπόγραψε η British Airways

Εκατόν πενήντα από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως υπέγραψαν κοινή διακήρυξη μέσω της οποίας απευθύνουν έκκληση στους ηγέτες των χωρών για τη σύνταξη ενός δεσμευτικού νομοθετικού πλαισίου από τον ΟΗΕ για […]

Εκατόν πενήντα από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως υπέγραψαν κοινή διακήρυξη μέσω της οποίας απευθύνουν έκκληση στους ηγέτες των χωρών για τη σύνταξη ενός δεσμευτικού νομοθετικού πλαισίου από τον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία επικεφαλής της οποίας είναι ο<...> Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και υποστηρίζεται από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Κίνα. Η διακήρυξη αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις εργασίες της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, που πραγματοποιείται στο Μπαλί και λήγει στις 14 Δεκεμβρίου.

Η British Airways βρίσκεται ανάμεσα στις 150 εταιρείες που υπέγραψαν τη διακήρυξη και στηρίζουν τη δυναμική και έγκαιρη δράση για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Υποστηρίζουμε ένθερμα μια τέτοια πρωτοβουλία και πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και η επιδίωξη οικονομικής ανάπτυξης μπορούν να συνυπάρξουν. Ελπίζουμε ότι η παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Μπαλί θα δημιουργήσει την πλατφόρμα για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού».

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος συνεχάρη τις επιχειρήσεις για την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία τους και εξέφρασε την ελπίδα ότι «η κοινή διακήρυξη θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα όλων όσοι συμμετέχουν στη διάσκεψη, ώστε να λάβουν τις «κρίσιμες αποφάσεις που τόσο ανάγκη έχει σήμερα ο κόσμος».

Η διακήρυξη επισημαίνει ότι «τα επιστημονικά στοιχεία είναι πλέον αδιαμφισβήτητα και οι κλιματικές αλλαγές εγκυμονούν πολύ σημαντικούς κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς κινδύνους παγκοσμίως και χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης».

Η ανάγκη για την ανάληψη δράσης είναι επιτακτική, όπως επισημαίνεται στη διακήρυξη: «Η πεποίθησή μας είναι ότι τα οφέλη μιας ισχυρής και έγκαιρης δράσης για να αντιμετωπιστούν οι κλιματικές αλλαγές υπερισχύουν του κόστους της αδράνειας».

Αναφέρεται επίσης ότι το κόστος της δράσης είναι «διαχειρίσιμο» και κάθε έτος καθυστέρησης έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα. «Η στροφή στην οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα δημιουργήσει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες», επισημαίνεται στη διακήρυξη.

Με αφορμή τη Διάσκεψη στο Μπαλί της Ινδονησίας, οι εταιρείες προτρέπουν τους ηγέτες των χωρών να αδράξουν την ευκαιρία για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα τεθεί σε ισχύ μετά το 2012, όταν εκπνέει το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024