Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚατά της τσιμεντοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό τάσσονται Νομαρχία και δήμοι

Κατά της τσιμεντοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό τάσσονται Νομαρχία και δήμοι

Κοινή στάση, κατά της τσιμεντοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, διαμορφώνουν η Νομαρχία Αθηνών και οι 48 Δήμοι που ανήκουν στην αρμοδιότητά της. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης […]

Κοινή στάση, κατά της τσιμεντοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, διαμορφώνουν η Νομαρχία Αθηνών και οι 48 Δήμοι που ανήκουν στην αρμοδιότητά της. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών που συνήλθε, μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρού την<...> περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα, αλλά και οι Δήμαρχοι των 48 δήμων, που είχαν προσκληθεί, για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Λ. Μίχος, Αλίμου Α. Ορφανός, Αργυρούπολης Δ. Ευσταθιάδης, Γλυφάδας Γ. Θεοδωρόπουλος, Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης, Ερυθραίας Β. Ταμβάκη, Ηλιούπολης Ι. Αναγνώστου, Ηρακλείου Στ. Γεωργόπουλος, Καλλιθέας Κ. Ασκούνης, Λυκόβρυσης Δ. Φωκιανός, Μεταμόρφωσης Δ. Τσιτζίφας, Νέας Φιλαδέλφειας Στ. Κοντός, Νέου Ψυχικού Π. Χαροκόπος, Πεντέλης Δ. Στεργίου, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, Ψυχικού Ε. Κατσαρού, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Γλυφάδας Γ. Αγγελόπουλος, Δάφνης Κ. Χαρίσης, Καισαριανής Δ. Παπαδέλης, Καματερού Μ. Σπαθαριώτης, Ταύρου Σ. Ανδρέου, Χολαργού Α. Γκοτσόπουλος και Ψυχικού Κ. Αλεξοπούλου.

Όπως, τονίστηκε από τους εκπρόσωπους του Οργανισμού Αθήνας, την Πρόεδρο κ. Α. Σικιανάκη και την αρχιτέκτονα κ. Ε. Ηλιοπούλου, το σχέδιο που θέτει σε δημόσια διαβούλευση το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι αυτό που προέκυψε μετά το διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό του πάρκου και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την οικιστική αξιοποίηση 300 στρεμμάτων από τα 6.000 στρέμματα συνολικά, τη διατήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στο χώρο, καθώς και ορισμένων εγκαταστάσεων, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται από το Κέντρο Ελέγχου του FIR Αθηνών, τη ΔΕΗ, την ΕΜΥ, καθώς και τα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ και του ΤΡΑΜ.

Στο σύνολό τους οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν τάχθηκαν κατά της τσιμεντοποίησης του Πάρκου, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός υπογράμμισε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Μητροπολιτικό Πάρκο δεν είναι ολοκληρωμένες, ενώ επισήμανε με έμφαση ότι: «Αυτό που ζητάμε, η Νομαρχία και οι Δήμοι της Αθήνας, είναι ουσιαστικό διάλογο με το ΥΠΕΧΩΔΕ. Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε οι προτάσεις της Αυτοδιοίκησης να γίνουν σεβαστές. Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα αφήσουμε να προχωρήσει τίποτα. Η ανάπλαση του Πάρκου είναι η μεγαλύτερη δράση περιβαλλοντικού χαρακτήρα στην περιοχή της Αθήνας και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα γίνει με τους καλύτερους όρους για το περιβάλλον, το οποίο έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε και να το παραδώσουμε καλύτερο στις επόμενες γενιές».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024