Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΓευσιγνωσία κρασιών του Βορειοελλαδικού Αμπελώνα στην καρδιά της Αθήνας
«ΒορΟινά»

Γευσιγνωσία κρασιών του Βορειοελλαδικού Αμπελώνα στην καρδιά της Αθήνας

Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του, ο αμπελώνας της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζεται και πάλι στο Αθηναϊκό κοινό τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne. Τα «ΒορΟινά», διοργανώνονται για τέταρτη […]

Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του, ο αμπελώνας της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζεται και πάλι στο Αθηναϊκό κοινό τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne. Τα «ΒορΟινά», διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά<...>στην Αθήνα από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Β. Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε), με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών μελών του.

Από τις 14.00 το μεσημέρι και μέχρι τις 22.00 το βράδυ οι επαγγελματίες, αλλά και οι φίλοι του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την καινούρια σοδειά του εκλεκτού βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και όχι μόνο. Όπως κάθε χρόνο το οινόφιλο κοινό μέσα από τα «ΒορΟινά» ταξιδεύει στις γεύσεις κρασιών και αμπελοοινικών αποσταγμάτων και γνωρίζει από κοντά τις Ζώνες Παραγωγής Οίνων Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.) και τους Τοπικούς Οίνους της Β. Ελλάδας. Οι οινοποιοί, δημιουργοί των εξαιρετικών κρασιών, δίνουν το παρόν στην εκδήλωση της Αθήνας εξηγώντας τα μυστικά της τέχνης τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και σε ειδική τελετή θα τιμηθούν πέντε ιστορικές εταιρίες της ελληνικής οινοποιΐας (αλφαβητικά): Αχάϊα Κλάους Οινοποιητική Α.Ε., Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε., Μπουτάρη Α.Ε., Ελληνικά Κελάρια Οίνων Κουρτάκης Α.Ε., Συνεταιρισμός Σάμου. Ομιλήτρια θα είναι η κυρία Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024