Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣειρά παρεμβάσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της Αμμουλιανής
Νομαρχία Χαλκιδικής

Σειρά παρεμβάσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της Αμμουλιανής

Οι υποδομές και οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη της Αμμουλιανής αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης του Νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστέριου Ζωγράφου με τους κατοίκους του νησιού, στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσηςπου οργάνωσε […]

Οι υποδομές και οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη της Αμμουλιανής αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης του Νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστέριου Ζωγράφου με τους κατοίκους του νησιού, στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης<…>που οργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008.

Από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τονίστηκε το έμπρακτο και διαρκές ενδιαφέρον για το μοναδικό νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της Αμμουλιανής μέσω έργων υποδομής που θΆ αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην τουριστική ανάπτυξη και στην κοινωνική ισορροπία.

Με βάση το σχεδιασμό της Νομαρχίας μέχρι σήμερα, όπως τόνισε ο κ. Ζωγράφου, σε συνεργασία με το Δήμαρχο Σταγείρων Ακάνθου και την Τοπική Κοινωνία της περιοχής, προωθήθηκε σειρά παρεμβάσεων στο νησί όπως:

  • Η έναρξη κατασκευής αποχετευτικού δικτύου.
  • Η δημοπράτηση, εντός των προσεχών ημερών, του έργου κατασκευής Βιολογικού καθαρισμού, έργο που ανέμεναν οι κάτοικοι επί πολλά χρόνια και για το οποίο κατορθώσαμε να πείσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να το χρηματοδοτήσει με ένα εκατομμύριο ευρώ.
  • Η ολοκλήρωση της μελέτης για ολοκληρωμένες επεμβάσεις στο λιμάνι υποδοχής των φέριμποτ και στο αλιευτικό καταφύγιο.
  • Η Δημοπράτηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα για τεχνικές επεμβάσεις και ανάπλαση στο μικρό λιμάνι στην περιοχή ΅ΤζανήΆ.
  • Η ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεων στο μεγαλύτερο μέρος των δρόμων του νησιού.
  • Η έναρξη εργασιών μέσω του προγράμματος LEADER, ανακαίνισης του διατηρητέου κτιρίου ιδιοκτησίας του Δήμου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία.

Κινούμενοι στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και μετά τη διαπίστωση περί ύπαρξης νέων οικογενειών στο νησί που δεν έχουν αποκατασταθεί στεγαστικά, η Νομαρχία δεσμεύτηκε επίσης να εξαντλήσει κάθε είδους δυνατότητα προκειμένου να αποκατασταθούν με την παραχώρηση οικοπέδων.

“Μέσα από τις επαφές μας με τους κατοίκους, με το Τοπικό Συμβούλιο και με τη Δημοτική Αρχή θα εξακολουθήσουμε το σχεδιασμό νέων παρεμβάσεων οι οποίες θα σηματοδοτούν την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του μοναδικού μας νησιού” κατέληξε ο κ. Ζωγράφου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024