Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΑναπόσπαστο μέρος της εργασιακής ζωής τα επαγγελματικά ταξίδια
Έρευνα "Loves and Hates"

Αναπόσπαστο μέρος της εργασιακής ζωής τα επαγγελματικά ταξίδια

Παρά τις ανησυχίες για το περιβάλλον και τις εξελίξεις στην τεχνολογία επικοινωνιών, έρευνα της American Express Business Travel με τίτλο ‘Loves and Hates’ κατέδειξε πως για πολλούς Ευρωπαίους εργαζόμενους τα επαγγελματικά ταξίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής τους ζωής. Μάλιστα, το 93% των συμμετεχόντων…

Παρά τις ανησυχίες για το περιβάλλον και τις εξελίξεις στην τεχνολογία επικοινωνιών, έρευνα της American Express Business Travel με τίτλο ‘Loves and Hates’ κατέδειξε πως για πολλούς Ευρωπαίους εργαζόμενους<...>τα επαγγελματικά ταξίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής τους ζωής. Μάλιστα, το 93% των συμμετεχόντων (400 ευρωπαίοι επαγγελματίες ταξιδιώτες) εκτιμούν πως τα ταξίδια για δουλειά θα συνεχιστούν το 2008 με την ίδια συχνότητα, αν όχι και μεγαλύτερη, συγκριτικά με το 2007.

Ενώ πριν δέκα χρόνια τα επαγγελματικά ταξίδια αποτελούσαν είδος πολυτελείας για τα διευθυντικά και ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεων, σήμερα έχουν μετατραπεί σε παράμετρο αναγκαία για την εκπαίδευση τους (46%), τη συμμετοχή τους σε συνέδρια και σεμινάρια (46%), αλλά και για εταιρικές συναντήσεις τους με πελάτες (43%).

Μεταξύ των συμπερασμάτων της έρευνας ‘Loves and Hates’, που διενήργησε η εταιρία ερευνών Loudhouse για λογαριασμό της AMEX, ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:


  • Περίπου το δύο τρίτα των συμμετεχόντων (63%) παραδέχονται ότι απολαμβάνουν τα επαγγελματικά ταξίδια και μάλιστα περισσότερο αυτοί που ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό (76%), δηλαδή περισσότερες από δέκα φορές το χρόνο.

  • Το 56% των συμμετεχόντων θεωρεί τα επαγγελματικά ταξίδια ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινή ή εβδομαδιαία ρουτίνα.

  • Το 55% θέλει να γνωρίζει νέα άτομα, όταν βρίσκεται σε επαγγελματικά ταξίδια.


Όσο οι άνθρωποι ταξιδεύουν όλο και συχνότερα για επαγγελματικούς λόγους, πολλές από τις επιλογές τους επηρρεάζουν και τα προσωπικά τους ταξίδια αναψυχής, όπως καταδεικνύει ακολούθως η έρευνα:

  • Το 45% των συμμετεχόντων επιλέγει τις ίδιες αεροπορικές εταιρίες, τόσο για επαγγελματικά, όσο και για προσωπικά ταξίδια.

  • Το 41% ταξιδεύει στην ίδια κατηγορία θέσεων.

  • Το 35% έχει επισκεφτεί για διακοπές προορισμούς, που είχε πάει στο παρελθόν για δουλειά.


Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στο ταξίδι, αρκετοί επαγγελματίες ταξιδιώτες απάντησαν ότι το πρώτο άτομο που θα ενημέρωναν θα ήταν ο συνέταιρος τους (37%) ή το αφεντικό τους (34%), ενώ λιγότεροι από το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων (23%) δήλωσαν τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024