Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsAutohellas: Κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου στους μετόχους

Autohellas: Κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου στους μετόχους

Την απόφασή της να προβεί σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου στους μετόχους της, ύψους 1,30 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η εταιρία Autohellas A.Τ.Ε.E. Το Διοικητικό […]

Την απόφασή της να προβεί σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου στους μετόχους της, ύψους 1,30 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η εταιρία Autohellas A.Τ.Ε.E. Το Διοικητικό Συμβούλιο<...>της Autohellas, λαμβάνοντας υπ` όψιν την συντηρητική κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρίας, τη σταθερότητα των εργασιών της, το αυξημένο επίπεδο ιδίων κεφαλαίων, τις θετικές ταμειακές ροές, το μελλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας και την υψηλή δανειοληπτική της ικανότητα, αποφάσισε να θέσει προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της εταιρίας, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων της προς όφελος των μετόχων της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Δ.Σ. της Autohellas, η επιχειρησιακή δραστηριότητα, οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι αναμενόμενες αποδόσεις της εταιρίας δεν θα επηρεαστούν αρνητικά, ενώ οι χρηματοοικονομικοί δείκτες θα παραμείνουν ισχυροί μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης.

Συγκεκριμένα, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 15ης Φεβρουαρίου 2008 εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου 47.268.000,00 ευρώ στους μετόχους, με καταβολή μετρητών 1,30 ευρώ για κάθε μία μετοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά ότι, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση και η επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της εταιρίας θα ολοκληρωθεί στο επόμενο τρίμηνο. Η ημερομηνία κατά την οποία οι μέτοχοι της εταιρίας δικαιούνται της επιστροφής κεφαλαίου θα ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθεί η λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024