Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΠαρουσίαση βιβλίου “Ένα Μέλλον για την Ελληνική Πόλη”

Παρουσίαση βιβλίου “Ένα Μέλλον για την Ελληνική Πόλη”

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χτες το μεσημέρι στην αίθουσα της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου `Ένα Μέλλον για την Ελληνική Πόλη` των εκδόσεων`Οκτάγωνο`. Στο βιβλιο, […]

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χτες το μεσημέρι στην αίθουσα της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου `Ένα Μέλλον για την Ελληνική Πόλη` των εκδόσεων<...>`Οκτάγωνο`.

Στο βιβλιο, που επιμελήθηκε ο χωροτάκτης κ. Σταυρός Τέτσης και προλογίζει ο Έλληνας Επίτροπος κ. Στ. Δήμας, εξετάζεται και αναλύεται πολύπλευρα, όπως αναφέρεται και στον τίτλο του βιβλίου “η παθογένεια του αστικού φαινόμενου στον ελληνικό χώρο”.

Στα πλαίσια αυτά, περιλαμβάνεται και η εργασία με τίτλο “Η Μετέωρη Πορεία της Ελληνικής Πόλης Και η Τουριστική Ανάπτυξη” του Μελετητή κ. Γιάννη Πατέλλη, τ. προέδρου του ΕΟΤ, που αναφέρεται στον τουριστικό τομέα και ειδικότερα αναλύει τον τουρισμό πόλεων. Ο κ. Πατελλης, όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου, “καταδεικνύει την αμφίδρομη και προβληματική σχέση της τουριστικής ανάπτυξης και της ποιότητας του δομημένου περιβάλλοντος…, εστιάζεται σε κρίσιμες παραμέτρους για την εξέλιξη του τομές και προτείνει εναλλακτικές μορφές για τον τουρισμό πόλεων”.

Ειδικότερα, στην εργασία του κ. Πατέλλη περιλαμβάνονται τα ακόλουθα κεφάλαια:

  • Εισαγωγή «Η ασχήμια της πόλης και ο τουρισμός»
  • Σύντομη αναφορά στην χωρική εξέλιξη του τουρισμού στην χώρα 1960 – 2003
  • Τουρισμός και περιβάλλον
  • Το μέλλον του τουρισμού
  • Εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τρία ‘S versus Tria ‘S
  • Τουρισμός Πόλεων – Από το Sightseeing στο Lifeseeing και από το Cultural tourism στο Creative tourism
  • Τουρισμός Πόλεων – Συνεδριακός Τουρισμός
  • Οι φανταστικές Πόλεις-Θεματικά Πάρκα-Γιγαντογεγονότα


Το βιβλίο `Ένα Μέλλον για την Ελληνική Πόλη` περιλαμβάνει ακόμη αναλύσεις και απόψεις, μεταξύ άλλων των κ.κ. Αθ. Αραβαντινού, Γ. Αργυρά, Δ. Αβραμόπουλου, Θ. Βλαστού, Γ. Κάσσιου, Γ. Καλαντίδη, Κ. Χατζηδάκη, Ε. Μπίρη, Μ. Παπαγιαννάκη, Γ. Σαρηγιάνη, Γ. Μιχαήλ, Β. Τσέτση, Σ. Τσέτση, κ.ά.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024