Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΜε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τουρισμού Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τουρισμού Υγείας

Περισσότερα από 300 άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας, που έλαβε χώρα στην Αττάλεια της Τουρκίας από 14 έως και 17 Μαρτίου. Την διοργάνωση και συντονισμό […]

Περισσότερα από 300 άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας, που έλαβε χώρα στην Αττάλεια της Τουρκίας από 14 έως και 17 Μαρτίου. Την διοργάνωση και συντονισμό είχε αναλάβει<...>ο Σύλλογος για την Βελτίωση Του Τουρισμού Υγείας (“Association for Improving Health Tourism”) – υπό την επίβλεψη του Προέδρου του συλλόγου, Dr. Dursun Aydin.

Κύριοι ομιλητές κατά την εναρκτήρια τελετή ήταν οι Υπουργοί Υγείας και Τουρισμού και ο Κυβερνήτης της Αττάλειας. Κύριος σκοπός του συνεδρίου ήταν η απόκτηση γνώσης, κυρίως από διεθνώς γνωστούς ειδικούς στο θέμα Τουρισμός Υγείας – και η μετάδοση αυτής της γνώσης στους εταίρους του τομέα στην χώρα. Συμπληρωματικός σκοπός ήταν η ανάδειξη ενδεικτικών τοπικών παραδειγμάτων Παροχής Υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας (παράλληλα με το συνέδριο λειτούργησε και Έκθεση – εταιριών / οργανισμών που παρέχουν υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας).

Οι διοργανωτές προβλέπουν το συνέδριο να διεξάγεται κάθε έτος σε διαφορετική πόλη της Τουρκίας. Φέτος, οι κύριες εργασίες του συνεδρίου έλαβαν χώρα στο Συνεδριακό Κεντρο του ξενοδοχείου Maritim Resort – στο Belek – παραθαλλάσιο θέρετρο ανατολικά της Αττάλειας (γνωστό για τις εγκαταστάσεις Golf).

Από την Ελλάδα, προσκεκλημένος και φιλοξενούμενος ομιλητής ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Διευθύνων Σύμβουλος της healthCare cybernetics, οργανισμός που παρέχει ανάλυση και στρατηγική σκέψη στο θέμα Τουρισμός Υγείας, διεθνώς), ο οποίος ήταν και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 37 παρουσιάσεις, που είχαν συμπεριληφθεί σε τρεις θεματικές ενότητες:

  • Health Tourism – Generally
  • Spa and Wellness Tourism
  • Health Tourism for the “older generation”

Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει πλούσιο κοινονικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, που μεταξύ άλλων, περιελάμβανε εκδρομές στην περιοχή, αλλά και επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων και νοσοκομείων, που παρέχουν υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024