Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΕβδομάδα Ελληνικής Γαστρονομίας στην πόλη της Σανγκάης
Εγκαίνια από τον Σπηλιωτόπουλο

Εβδομάδα Ελληνικής Γαστρονομίας στην πόλη της Σανγκάης

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα την Πέμπτη εγκαινίασε την Εβδομάδα Ελληνικής Γαστρονομίας στην πόλη της Σανγκάης, τις ελληνικές γεύσεις της οποίας επιμελήθηκε ο γνωστός σεφ κ. Λευτέρης Λαζάρου. “Η αγορά της Κίνας”

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα την Πέμπτη εγκαινίασε την Εβδομάδα Ελληνικής Γαστρονομίας στην πόλη της Σανγκάης, τις ελληνικές γεύσεις της οποίας επιμελήθηκε<...>ο γνωστός σεφ κ. Λευτέρης Λαζάρου. “Η αγορά της Κίνας” σχολίασε ο κ. Λαζάρου, “είναι μια παρθένα αγορά με τεράστιες προοπτικές τις οποίες νομίζω πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Είναι τεράστιος πληθυσμός. Αν ο κάθε Κινέζος φάει από μια ελιά, αυτό ισοδυναμεί με 1,5 δισ. ελιές. Πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουμε την αγορά αυτή και με τη βοήθεια των πολιτικών και φίλων, αλλά και με τη βιομηχανία και βιοτεχνία τροφίμων, είμαι βέβαιος ότι θα το καταφέρουμε».

«Αυτό που μας ενδιαφέρει” εξήγησε από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “είναι να φιλοτεχνήσουμε τη σύγχρονη εικόνα της Ελλάδας που περνάει μέσα και από την υψηλή γαστρονομία που, ούτως ή άλλως, έχουμε. Το λέω αυτό, γιατί η Αθήνα και η χώρα μας εν συνόλω δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις πόλεις εκείνες και από τις χώρες εκείνες που διεκδικούν τον λεγόμενο γαστρονομικό τουρισμό, ο οποίος διαρκώς αυξάνεται”.
Όπως μάλιστα τόνισε: “Είναι πάρα πολλοί εκείνοι οι επισκέπτες που θα επιλέξουν μία χώρα για τη δημιουργική της κουζίνα. Όταν, λοιπόν, έχεις τέτοιους δημιουργούς, τέτοιους καλλιτέχνες στην κουζίνα, όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, οφείλεις να συνδέσεις τον τουρισμό και τον πολιτισμό με τη γαστρονομία. Γιατί ο σύγχρονος τουρισμός δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Είναι πολιτισμός, είναι γαστρονομία, είναι επίπεδο υψηλών απολαύσεων, είναι ένα επίπεδο υψηλών εμπειριών».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024