Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔιεθνές εκθεσιακό γεγονός η 32η xenia

Διεθνές εκθεσιακό γεγονός η 32η xenia

Με εντυπωσιακή επιτυχία ολοκλήρωσε τη λειτουργία της η 32η Διεθνής Έκθεση Τουριστικής Βιομηχανίας xenia, στο εκθεσιακό κέντρο του Ο.Λ.Π.. Κοινή διαπίστωση των εκθετών αλλά και των επισκεπτών της έκθεσης ήταν […]

Με εντυπωσιακή επιτυχία ολοκλήρωσε τη λειτουργία της η 32η Διεθνής Έκθεση Τουριστικής Βιομηχανίας xenia<.>, στο<...> εκθεσιακό κέντρο του Ο.Λ.Π..

Κοινή διαπίστωση των εκθετών αλλά και των επισκεπτών της έκθεσης ήταν το αναβαθμισμένο προφίλ της συγκλίνοντας με τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας των εκθέσεων. Οι αλλαγές στο ωράριο, στις ημέρες λειτουργίας, οι συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν με εταιρίες μεταφορών, με τουριστικούς φορείς και πρακτορεία της Κύπρου, απέφεραν θετικές βελτιώσεις στην έκβαση της έκθεσης.

Η έκθεση κάλυψε συνολικά 23.000 τ.μ. με 250 περίπτερα σε έξι αυτοδύναμα σαλόνια. Η πληρότητα και η ποικιλία των εκθεμάτων που παρουσιάστηκαν απετέλεσαν ένα πραγματικό πανόραμα της διεθνούς και ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Κάτω από μια πρώτη εκτίμηση θεαματική χαρακτηρίζεται η αυξημένη προσέλευση επισκεπτών, ενώ συνεχίζεται ακόμη η επεξεργασία των στοιχείων τους προκειμένου να εκδοθούν τα τελικά στατιστικά στοιχεία καθώς και ο κατάλογος των επισκεπτών σε πολυτελή έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (CD-ROM).

Η ικανοποίηση των εκθετών και η επιτυχία της έκθεσης επιβεβαιώνεται από τον αριθμό δηλώσεων συμμετοχών κατά τη διάρκεια αυτής για την xenia του 2002, που έφθασε το 85% των συμμετεχόντων.

Σημαντικό γεγονός απετέλεσε το διήμερο συνέδριο ‘Οι προοπτικές της ελληνικής ακτοπλοίας αύριο’ που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της xenia του 2001, σε συνεργασία με την εταιρία ΗΛΙΟΤΟΠΟΣ Α.Ε..

Τα εγκαίνια της έκθεσης και την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Παπουτσής.
Ομιλητές του συνεδρίου με πρώτο τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος και προδιέγραψε τις βασικές αρχές του νέου πλαισίου που θα προωθήσει για τη λειτουργία της ακτοπλοίας, ήταν γνωστοί και καταξιωμένοι εφοπλιστές, εκπρόσωποι ναυτιλιακών επιμελητηρίων, ενώσεων & φορέων, ειδικοί επιστήμονες.

Στα πλαίσια των παραλλήλων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν όπως κάθε χρόνο οι καταξιωμένες ομώνυμες τιμητικές διακρίσεις.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η φετινή επιλογή των προσωπικοτήτων στις οποίες απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση xenia. Σε μια εντυπωσιακή βραδιά στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ του ξενοδοχείου DIVANI-CARAVEL και παρουσία περίπου 600 προσκεκλημένων τιμήθηκαν :
Ο κ. Θεόδωρος Καρατζάς, Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας για τη μακροχρόνια συμβολή του στην πρόοδο της εθνικής μας οικονομίας.
Η κα Κατερίνα Π. Παναγοπούλου, Πρέσβυς της Ελλάδος για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ο κ. Σπύρος Κοκοτός, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και δημιουργός τουριστικών μονάδων υψηλού επιπέδου στην περιοχή Ελούντα Κρήτης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024