Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυστράτευση δυνάμεων της αεροπορικής βιομηχανίας για θέματα περιβάλλοντος
3ο Συνέδριο Αεροπορίας και Περιβάλλοντος

Συστράτευση δυνάμεων της αεροπορικής βιομηχανίας για θέματα περιβάλλοντος

Στη Γενεύη συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας να συζητήσουν θέματα περιβάλλοντος και κλιματικών αλλαγών. Ειδικότερα, στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου Αεροπορίας και Περιβάλλοντος, οι εργασίεςτου […]

Στη Γενεύη συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας να συζητήσουν θέματα περιβάλλοντος και κλιματικών αλλαγών. Ειδικότερα, στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου Αεροπορίας και Περιβάλλοντος, οι εργασίες<…>του οποίου άρχισαν την Τρίτη, 22 Απριλίου, κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας αντάλλαξαν πληροφορίες για τα επόμενα βήματα της βιομηχανίας, με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και κατέληξαν στο σχεδιασμό των μελλοντικών δράσεων.

Το Συνέδριο, που κάλυπτε πέντε ενότητες κατά τη διήμερη διάρκεια του, εξέτασε αφενός πρακτικά ζητήματα, που μπορεί να οδηγήσουν στη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών λειτουργίας της αεροπορικής βιομηχανίας και αφετέρου προτεινόμενες δράσεις, που θα οδηγήσουν τη βιομηχανία στην επίτευξη των στόχων της, αναφορικά με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με την βοήθεια της τεχνολογίας.

“Αυτό το Συνέδριο είναι μοναδικό, δεδομένου ότι είναι το μόνο που συγκεντρώνει εκπροσώπους από όλα τα μέρη της βιομηχανίας, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι προτεραιότητες της, δηλαδή θέματα ασφάλειας και περιβάλλοντος” σχολίασε ο Οργανωτής του Συνεδρίου, Dr Philippe Rochat.

“Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός” πρόσθεσε “ότι το Συνέδριο περιλαμβάνει εκπροσωπήσεις από όλη την εμπορική αεροπορική βιομηχανία, ενισχύοντας κατ` αυτό τον τρόπο την απαιτούμενη συνεργασία για την επίτευξη των στόχων, που έχουν τεθεί. Κάθε τομέας της βιομηχανίας ασχολείται με συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζει από τις κλιματικές αλλαγές. Το Συνέδριο αυτό παρέχει τη δυνατότητα να ενωθούν οι δυνάμεις όλων των τομέων, ώστε να τεθούν κοινοί στόχοι και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο όραμα”.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν πρόεδροι, CEOs και Γενικοί Διευθυντές από τις εταιρίες Airbus, Boeing, Bombardier, British Airways, CFM, Embraer, General Electric Aviation, Pratt & Whitney, Rolls Royce Aerospace, αλλά και από τις ενώσεις Airports Council International, International Air Transport Association, Civil Air Navigation Service Organisation και ICCAIA.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024