Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓια διάσπαση του κλάδου κατηγορεί η ΠΟΕΤ τον HATTA

Για διάσπαση του κλάδου κατηγορεί η ΠΟΕΤ τον HATTA

Για διάσπαση του κλάδου κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) τον Σύνδεσμο των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (HATTA) μετά την πρόσφατη απόφαση του δεύτερου να αποχωρήσει από την […]

Για διάσπαση του κλάδου κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ<.>) τον Σύνδεσμο των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (HATTA<.>) μετά την πρόσφατη απόφαση<...> του δεύτερου να αποχωρήσει από την Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την εκτενέστατη ανακοίνωση προς τον Τύπο η ΠΟΕΤ χαρακτηρίζει τον HATTA ως αθηνοκεντρικό θεωρώντας ότι η παλαιά αίγλη του Συνδέσμου δεν υφίσταται πλέον και με την σημερινή σύνθεσή του δεν εκπροσωπεί επαρκώς τα συμφέροντα της περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΤ, "ο HATTA αποφάσισε με ψήφους μόλις 3,8% του συνόλου των μελών του να αποστατήσει ουσιαστικά από την ΠΟΕΤ θυσιάζοντας τα συμφέροντα των υπολοίπων μελών του και του συνόλου του κλάδου γενικότερα, στερώντας τον έτσι από μια ενιαία αντιπροσώπευση έναντι του κρατικού μηχανισμού, των αρχών και οιουδήποτε τρίτου", για να αναφέρει παρακάτω ότι "η πρόταση της διάσπασης υπερψηφίστηκε με ισχνή πλειοψηφία των μόλις 52 ψήφων επί συνόλου 97!"

Η ΠΟΕΤ αναγνωρίζει την ιστορία του Συνδέσμου αλλά κατηγορεί το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο για 'πόλεμο' με σκοπό τη διάσπαση της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, κατά την ΠΟΕΤ "ο HATTA με τα 75 χρόνια δράσης του, υπήρξε κατά το παρελθόν ο αντιπροσωπευτικός συνδικαλιστικός φορέας του χώρου, που κάτω από τις εμπνευσμένες οδηγίες φωτεινών συναδέλφων έπαιξε σημαντικό ρόλο στα τουριστικά δρώμενα της χώρας, όταν η Αθήνα ήταν το κέντρο του ελληνικού τουρισμού. Με την πάροδο του χρόνου το μεγάλο βάρος του εισερχόμενου τουρισμού μετατοπίστηκε στην περιφέρεια όπως Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα, Κως, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά κλπ με απευθείας πτήσεις charters οπότε η Αθήνα έχασε ουσιαστικά πρωτεία".

Όμως η ΠΟΕΤ καταλογίζει ευθύνες στο Δ.Σ. του Συνδέσμου διότι δεν ανταποκρίθηκε στις νέες συνθήκες αναφέροντας ότι "το γεγονός αυτό φαίνεται ότι δεν το κατανόησαν ή δεν θέλησαν να το κατανοήσουν οι σημερινοί διοικούντες στον HATTA, οι οποίοι αφού δεν μπόρεσαν να αλώσουν την ΠΟΕΤ στην οποία μέχρι σήμερα ανήκαν, επιδόθηκαν σε ακήρυκτο πόλεμο με μοναδικό στόχο τη διάσπαση της Ομοσπονδίας που συσπειρώνει με τις 13 Ενώσεις της εκτός του κέντρου και τις ισχυρές Ενώσεις της περιφέρειας σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο".

Η ΠΟΕΤ φαίνεται να δίνει συνέχεια σε αυτή τη 'διάσπαση' καλώντας τα γραφεία εισερχόμενου τουρισμού να λάβουν θέση απέναντι στην κρίση που δημιουργήθηκε ζητάει από τους επιχειρηματίες του κλάδου την παραδειγματική απομόνωση των 'διασπαστών'.

Από την μεριά του ο HATTA με ανακοίνωση του έχει σαφώς δηλώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει στην ίδρυση νέας Ομοσπονδίας που να εκφράζει κατά κύριο λόγο τα τουριστικά γραφεία της χώρας σε αντίθεση όπως παρατηρεί με την υπάρχουσα Ομοσπονδία που κυρίως στρέφεται προς τις επιχειρήσεις μεταφορών και τουριστικών λεωφορείων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024