Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομαρχία Πειραιά

Παρέμβαση Μίχα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυθήρων και Αντικυθήρων

Δώρα Σγάρτσου - 30 Απρίλιος 2008, 00:00

Την άμεση επίλυση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, που θα προκύψει από την επικείμενη προσωρινή απόσυρση του οχηματαγωγού «Μυρτιδιώτισσα», το οποίο συνδέει τα δύο νησιά με την Κρήτη και τον Πειραιά, ζήτησε με επιστολή του στον...

Την άμεση επίλυση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, που θα προκύψει από την επικείμενη προσωρινή απόσυρση του οχηματαγωγού «Μυρτιδιώτισσα», το οποίο συνδέει τα δύο νησιά<...>

με την Κρήτη και τον Πειραιά, ζήτησε με επιστολή του στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, ο Νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας.

Συγκεκριμένα, το Ε/Γ-Ο/Γ «Μυρτιδιώτισσα», που εξυπηρετεί τις ανάγκες των νησιωτών και μεγάλης μερίδας τουριστών, θα βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά από τις αρχές Μαΐου και για 3 εβδομάδες, σύμφωνα με την προβλεπόμενη «ετήσια συντήρηση», χωρίς ωστόσο να έχει προβλεφθεί ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει.

Ο Νομάρχης Πειραιά εξέφρασε εγγράφως στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, την αγωνία της Αυτοδιοίκησης, των φορέων και επαγγελματιών του νησιού και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για την προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων, καθώς για μία ακόμη χρονιά και ενόψει της τουριστικής περιόδου, τα δρομολόγια που συνδέουν το νησί με την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τον Πειραιά βρίσκονται στον «αέρα», οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε αρνητικές οικονομικές συνέπειες την περιοχή.

«Δεν επιτρέπεται το επίσημο κράτος ν’ αφήνει ανοχύρωτο έναν προορισμό μοναδικής ομορφιάς και σπάνιας ιστορικής παράδοσης. Οι πολίτες και οι επαγγελματίες των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, δεν μπορούν να αντέξουν περαιτέρω την συγκοινωνιακή απομόνωση και τις αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που αυτή προκαλεί. Η Νομαρχία Πειραιά ταυτίζεται με τα αιτήματά τους και συμμερίζεται την αγωνία των τοπικών φορέων, καθώς βλέπει να παραμένουν άλυτα καίρια ζητήματα και να εκκρεμούν αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα των πολιτών, δημιουργώντας δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον ενός τόπου σημείο αναφοράς, για την ιστορία, την παράδοση και την τουριστική προβολή της χώρας», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Μίχας.

Επιπροσθέτως, ο Νομάρχης Πειραιά ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο «την έγκαιρη και επίσημη ανακοίνωση του καταλόγου των ακτοπλοϊκών εταιριών, που θα αναλάβουν την τήρηση των δρομολογίων, καθώς και τα σταθερά ελάχιστα δρομολόγια που θα εξυπηρετήσουν τους κατοίκους, αλλά και τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα μπορέσει να οργανωθεί άρτια η θερινή τουριστική περίοδος, που όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικά αποτελέσματα φέρει, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε ολόκληρη τη χώρα».

Πέραν του σοβαρότατου προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, ο κ. Μίχας σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συνεχιζόμενων αυξήσεων των ναύλων που παρατηρούνται ακόμη και στα πλοία του Αργοσαρωνικού. Συγκεκριμένα ο κ. Μίχας ανέφερε ότι «δύο χρόνια μετά, η πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης να απελευθερώσει τα ναύλα έχει ήδη ναυαγήσει. Στην περιοχή μας, η δυσαρέσκεια των πολιτών, από τις συνεχιζόμενες αυξήσεις, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνων που για διάφορους λόγους μετακινούνται σε καθημερινή βάση από και προς κάποιο νησί του Αργοσαρωνικού είναι μεγάλη. Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι τιμές, όπως διαμορφώνονται είναι βέβαιο θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στον τουρισμό, όσο στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών, καθώς ακόμα και οι τιμές βασικών αγαθών που αγοράζουν οι νησιώτες θα εκτιναχθούν στα ύψη. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συλλογικά και υπεύθυνα, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουμε στη Νομαρχία Πειραιά ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων των νησιών και φορέων».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top