Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Ελληνική κουζίνα συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό μας
`Αρης Σπηλιωτόπουλος

Η Ελληνική κουζίνα συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό μας

«Η ελληνική κουζίνα είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως προορισμού. Η ποιότητα των υλικών, η ποικιλία, οι παραδοσιακές γεύσεις και η μετεξέλιξή τους τα τελευταία χρόνια σε γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών είναι, κατά τη γνώμη μου, μια ανεκμετάλλευτη δεξαμενή για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού»

«Η ελληνική κουζίνα είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως προορισμού. Η ποιότητα των υλικών, η ποικιλία, οι παραδοσιακές γεύσεις και η μετεξέλιξή τους τα τελευταία χρόνια<...> σε γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών είναι, κατά τη γνώμη μου, μια ανεκμετάλλευτη δεξαμενή για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού» ανέφερε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος σε δήλωσή του σε εκδήλωση του γαστρονομικού φεστιβάλ Sani Gourmet όπου παρευρέθη εχθές Κυριακή στα πλαίσια της περιοδείας του στη Χαλκιδική.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης αφού συνεχάρει τους διοργανωτές του γαστρονομικού φεστιβάλ Sani Gourmet για την πρωτοβουλία και την άψογη οργάνωση τόνισε ότι «Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει, να προβάλλει, να διαφημίσει την κουζίνα της, με τον ίδιο τρόπο που το έχουν κάνει η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Κίνα, οι οποίες ήδη απολαμβάνουν τα οφέλη αυτής της προβολής. Η ιδιωτική πρωτοβουλία παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, αλλά η Πολιτεία οφείλει να τη στηρίζει. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, στην κατεύθυνση δηλαδή της αύξησης της ζήτησης και της αναγνωρισιμότητας της ελληνικής κουζίνας. H ελληνική κουζίνα έχει όλες τις δυνατότητες να αποκτήσει brand name και αναγνωρισιμότητα σε όλο τον κόσμο».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024