Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣτην προστασία του παγκόσμιου κλίματος συμβάλλει η TUI Hellas

Στην προστασία του παγκόσμιου κλίματος συμβάλλει η TUI Hellas

Η TUI Hellas κατανοεί την κρισιμότητα των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών και αποδεικνύει εμπράκτως την ευαισθητοποίηση της στο θέμα αυτό. Η εταιρία εφαρμόζει πρόγραμμα αντιστάθμισης των εκπομπών αερίων, που δημιουργούν […]

Η TUI Hellas κατανοεί την κρισιμότητα των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών και αποδεικνύει εμπράκτως την ευαισθητοποίηση της στο θέμα αυτό. Η εταιρία εφαρμόζει πρόγραμμα αντιστάθμισης των εκπομπών αερίων, που δημιουργούν το φαινόμενο<...>του θερμοκηπίου (ΑΦΘ) και προκαλούνται από τις δραστηριότητες της, συνεισφέροντας έτσι στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου περιβαλλοντικού αυτού κινδύνου.

Πιο συγκεκριμένα, η TUI Hellas σε συνεργασία με τη γνωστή Ελληνική εταιρία Facets, που ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας, προστασίας περιβάλλοντος και κλιματικών αλλαγών, υπολόγισαν τις εκπομπές αερίων φαινόμενου θερμοκηπίου που εκλύθηκαν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου του 2007. Η μελέτη αφορά στα ιδιόκτητα λεωφορεία, τα οποία χρησιμοποίησε ο ταξιδιωτικός οργανισμός για τις μεταφορές των πελατών στους προορισμούς της Κρήτης και της Ρόδου. Η TUI Hellas προμηθεύτηκε και ακύρωσε από το σύστημα εμπορίας ρύπων τα δικαιώματα που προκύπτουν από τη χρήση των τουριστικών λεωφορείων υπερκαλύπτοντας έτσι την εκπομπή σε CO2 που εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα από την κυκλοφορία τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Νίκος Παπαθανάσης, σχετικά ανέφερε: «Η TUI Hellas, ως ευαισθητοποιημένη και κοινωνικά υπεύθυνη εταιρία, προσπαθεί να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο στην προσπάθεια για την μείωση των επιπτώσεων που προκαλούν τις κλιματικές αλλαγές. Ο Ελληνικός τουρισμός στηρίζεται στη φύση και το περιβάλλον και οι τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας για την ομορφιά και τον πλούτο των φυσικών της πόρων. Προτρέπουμε όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς του κλάδου να εφαρμόσουν μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική στρατηγική έτσι ώστε να συνεισφέρουμε συλλογικά στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων».

O παγκόσμιος ταξιδιωτικός οργανισμός TUI Travel PLC, μέλος του οποίου είναι η TUI Hellas, εφαρμόζει εδώ και χρόνια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική. Είναι η μοναδική τουριστική εταιρία στον κόσμο που συμμετέχει στον Dow Jones Sustainability Index. Eφαρμόζει ένα εταιρικό σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης, ειδικά προγράμματα για τις αλυσίδες ξενοδοχείων, όπως π.χ. στα ROBINSON, Grecotel, Iberostar, RIU κ.α., για τις αεροπορικές εταιρίες του ομίλου. Συνεργάστηκε με τον Ο.Η.Ε. για την προώθηση της «Χρονιάς των Δελφινιών 2007» και είναι σε συνεχή και ανοικτό διάλογο με πολιτικούς παράγοντες, επιστήμονες περιβαλλοντολόγους, μη-κυβερνητικές οργανώσεις και άλλες κοινωνικές ομάδες με στόχο την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024