Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΞεκινούν την Παρασκευή οι εργασίες του 1ου Συνέδριου για τον Οινοτουρισμό

Ξεκινούν την Παρασκευή οι εργασίες του 1ου Συνέδριου για τον Οινοτουρισμό

Για τη Λήμνο αναχωρεί στο τέλος της εβδομάδας ο ελληνικός οίνος όπου θα διεξαχθεί στις 6,7, και 8 Ιουνίου, το 1ο Συνέδριο για τον Οινοτουρισμό, στο Συνεδριακό Κέντρο Λήμνου (Ακτή […]

Για τη Λήμνο αναχωρεί στο τέλος της εβδομάδας ο ελληνικός οίνος όπου θα διεξαχθεί στις 6,7, και 8 Ιουνίου, το 1ο Συνέδριο για τον Οινοτουρισμό, στο Συνεδριακό Κέντρο Λήμνου (Ακτή Μύρινα). Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει<...>ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτυχθεί και θα εμπλουτιστεί η πρόταση των «Δρόμων του κρασιού» για την ανάπτυξη μιας θεματικής μορφής «πράσινου» τουρισμού. Με επίκεντρο το αμπέλι και το κρασί, ο τουρίστας γίνεται και πάλι ταξιδιώτης, περιηγητής που αναζητά να γνωρίσει πίσω από την ετικέτα του επώνυμου ελληνικού κρασιού που είναι ο οίνος, τους ανθρώπους και τον τρόπο που παράγεται, αλλά και παράλληλα τη φύση, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γαστρονομία, την παράδοση των περιοχών που διατρέχουν οι αμπελώνες, ορίζοντας τη γεωγραφία και τη φυσιογνωμία τους. Είναι μια πρόταση συνολικής και αειφόρου ανάπτυξης της υπαίθρου, η οποία αναδεικνύει την προστιθέμενη αξία της ταυτότητας στην τουριστική πρόταση της χώρας και αντιτείνει την πρόσκληση της γνωριμίας με τον τόπο στη «μονοκαλλιέργεια» του ήλιου και της θάλασσας των περισσότερων τουριστικών προορισμών.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναζητηθούν και να προταθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη του οινοτουριστικού δικτύου μιας περιοχής, γεγονός που προϋποθέτει τη διάρθρωση και δόμηση κοινών δράσεων και τη συνεργασία όλων των φορέων και επαγγελματιών μιας αμπελοοινικής περιοχής. Η κατάθεση προβληματισμών, σκέψεων και εμπειριών οι οποίες θα οδηγήσουν στην εκπόνηση μιας μεθοδολογίας που θα επιτρέψει την επεξεργασία, κατάθεση και υλοποίηση μιας συγκεκριμένης στρατηγικής, αποτελούν μία από τις βασικότερες επιδιώξεις του Συνεδρίου.

Στην προσπάθεια αυτή θα εισφέρουν με τις εισηγήσεις τους ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χ. Αυγουλάς, ο Γ.Γ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Σ. Ευσταθόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Α. Κατσανιώτης, πανεπιστημιακοί καθηγητές τουριστικής ανάπτυξης και marketing, οικονομολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, οινοπαραγωγοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εμπειρογνώμονες από τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τα ΜΜΕ καθώς και ξένοι προσκεκλημένοι από τις ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο οι οποίοι θα μεταφέρουν την πλούσια εμπειρία των χωρών τους στην ανάπτυξη, λειτουργία και προβολή των επισκέψιμων οινοποιείων και των «δρόμων του κρασιού».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024