Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑγγελόπουλος: Στο κόκκινο βρίσκονται πολλές τουριστικές επιχειρήσεις
Εκπομπή Business & Travel

Αγγελόπουλος: Στο κόκκινο βρίσκονται πολλές τουριστικές επιχειρήσεις

Η 31η Αυγούστου έχει δοθεί ως ημερομηνία παράδοσης της κεντρικής εισόδου του Λουτρακίου, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή και το έργο εντάσσεται στο Γ’ ΚΠΣ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και […]

Η 31η Αυγούστου έχει δοθεί ως ημερομηνία παράδοσης της κεντρικής εισόδου του Λουτρακίου, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή και το έργο εντάσσεται στο Γ’ ΚΠΣ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο επέκτασης της παλιάς μαρίνας, ώστε να υπάρχει<...>πρόσβαση και από μικρά σκάφη. Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λουτρακίου, κ. Γιώργος Γκιώνης, στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

Ο κ. Γκιώνης δήλωσε πως η συμμετοχή του δήμου στο καζίνο Λουτρακίου με ποσοστό 14% απέφερε κέρδος 14 εκατ. ευρώ για το 2007. Παράλληλα τόνισε πως ο φόρος παρεπιδημούντων θα έπρεπε να εφαρμόζεται όχι μόνο στην περίπτωση των ξενοδόχων, αλλά σε όλα τα επαγγέλματα που επωφελούνται από τον τουρισμό. Τέλος, ο δήμαρχος Λουτρακίου επεσήμανε πως ειδικά για την προβολή της περιοχής στο εξωτερικό, έχει συσταθεί Επιτροπή Τουρισμού που ασχολείται με όλες τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Εν τω μεταξύ, συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, παρατηρείται τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ το ποσοστό των αφίξεων στη χώρα μας αναμένεται να κινηθεί στην καλύτερη των περιπτώσεων στα περσινά επίπεδα για το 2008. Στην παραπάνω δήλωση προέβη στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Aldemar, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

Με δεδομένη την πτώση των δυτικών αγορών και κυρίως της Αγγλίας και της Γερμανίας που τροφοδοτούσαν ανέκαθεν τον ελληνικό τουρισμό, η Aldemar επιχειρεί μια γρήγορη στροφή προς τις αγορές της Ρωσίας και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης που αποδίδει και αποτελεί ίσως την μοναδική λύση για την επόμενη πενταετία.

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε πως οι τελματωμένες τιμές της δύσης έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλούς ξενοδόχους κυρίως των μικρών κατηγοριών που αντιπροσωπεύουν και τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής ξενοδοχίας. Πρόσθεσε δε ότι μόνο οι επιχειρηματίες που το έργο τους συνάδει με τον όρο ποιότητα και εμπλουτίζουν το προϊόν τους έχουν προοπτική. Υπογράμμισε ακόμη ότι πολλές επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου «βρίσκονται στο κόκκινο», καθώς μια πτώση στις διανυκτερεύσεις της τάξεως του 3% αγγίζει τα 3,3 δισ. ευρώ για τη χώρα μας με βάση την συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ.

Όσον αφορά στο τέλος παρεπιδημούντων, ο κ. Αγγελόπουλος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των τελών, αφού δεν ωφελούν κανέναν παρά μόνο επιβαρύνουν χωρίς λόγο τους ξενοδόχους, θεωρώντας εμμέσως πλην σαφώς το συγκεκριμένο φόρο μη ανταποδοτικό για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η εκπομπή Business & Travel παρουσιάζεται από τον Χάρη Ντιγριντάκη κάθε Πέμπτη στις 21:00 από τη συχνότητα του καναλιού sbc και σε επανάληψη κάθε Σάββατο (14.00-15.00) και Κυριακή (15.00-16.00). Πρόκειται για την μοναδική εκπομπή που ασχολείται με το επιχειρείν της τουριστικής βιομηχανίας, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών αλλά και του τουριστικού Real Εstate.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024