Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιθεωρήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
Υπουργείο Πολιτισμού

Επιθεωρήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη πραγματοποιήθηκαν χτες επιθεωρήσεις σε αρχαιολογικούς, χώρους και μουσεία στις περιοχές που επλήγησαν από το προχτεσινό σεισμό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν καταγραφεί ζημιές μόνο στο Μουσείο της Ήλιδας

Με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη πραγματοποιήθηκαν χτες επιθεωρήσεις σε αρχαιολογικούς, χώρους και μουσεία στις περιοχές που επλήγησαν από το προχτεσινό σεισμό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν καταγραφεί ζημιές<...>μόνο στο Μουσείο της Ήλιδας.

Συγκεκριμένα, έχουν υποστεί ζημιές 50 κεραμικά, δύο λίθινες επιγραφές και προθήκες, ενώ στο κτήριο δεν έχει καταγραφεί καμία βλάβη. Για την αποκατάσταση των ζημιών και συντήρηση των εκθεμάτων διατίθενται άμεσα από το Υπουργείο Πολιτισμού δύο συντηρητές.

Επίσης, με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού το μουσείο θα παραμείνει κλειστό για κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επανατοποθετηθούν με μόνιμο και ασφαλή τρόπο τα εκθέματα, ώστε να μην είναι ευάλωτα στη σεισμική δραστηριότητα.

Στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια μηχανικών και αρχαιολόγων του ΥΠΠΟ υπό το Γενικό Γραμματέα κ. Θ. Δραβίλλα, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες. Το κλιμάκιο επιθεώρησε εκτός των άλλων και τις εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου στα Λεχαινά και την Παναγία την Καθολική στη Γαστούνη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024