Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφία“Τα Όπλα του Μακεδονικού Αγώνα” από τους Λιάσκο και Νικόλτσιο

“Τα Όπλα του Μακεδονικού Αγώνα” από τους Λιάσκο και Νικόλτσιο

Ο Αναστάσιος Λιάσκος, Βουλευτής Νομού Ευβοίας, π. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Βασίλειος Νικόλτσιος, Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, παρουσίασαν πριν λίγες μέρες στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνώντο βιβλίο τους […]

Ο Αναστάσιος Λιάσκος, Βουλευτής Νομού Ευβοίας, π. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Βασίλειος Νικόλτσιος, Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, παρουσίασαν πριν λίγες μέρες στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών<...>το βιβλίο τους “Τα όπλα του Μακεδονικού Αγώνα, 1904 – 1908”.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι κ.κ.:


  • Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Υπουργός Εθνικής `Αμυνας

  • Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  • Απόστολος Κακλαμάνης π. Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων

  • Μαριέττα Γιαννάκου, π. Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων


Συντονιστής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν ένας ακήρυχτος πόλεμος για την κατάκτηση των ψυχών, από τον οποίο δεν αποκλειόταν κανενός είδους εμπλοκή. Πολύωρες πολιορκίες ή άμυνες οχυρών θέσεων, πολλές φορές εναντίον του τουρκικού τακτικού στρατού, μάχες εκ του συστάδην, ακόμα και με αγχέμαχα όπλα, ανταλλαγές πυρών από μακρινές θέσεις, εκκαθάριση πολιτικών στόχων μέσα σε πόλεις και χωριά χαρακτηρίζουν τον Μακεδονικό Αγώνα.

Στο βιβλίο, που είναι πλούσια εικονογραφημένο, παρουσιάζονται τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους Έλληνες Μακεδονομάχους, τους Βούλγαρους κομιτατζήδες και από τον τουρκικό στρατό, τα οποία τεκμηριώνονται φωτογραφικά, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Η παρούσα έκδοση επιχειρεί να καλύψει το κενό της βιβλιογραφίας που σχετίζεται με την ιστορική περίοδο των «Μακεδονομάχων», η οποία μέχρι σήμερα δεν αναφερόταν στον οπλισμό των εμπλεκομένων. Μετά από μελέτη περισσοτέρων από 5000 επιστολικών δελταρίων και φωτογραφιών αυτής της περιοχής, ταυτοποιήθηκε η πανσπερμία των όπλων και των χαρακτηριστικών τους που χρησιμοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο. Παράλληλα, μελετήθηκαν όλα τα κείμενα που γράφτηκαν για τον Μακεδονικό Αγώνα, από τους πρωταγωνιστές αλλά και τους ιστορικούς που ασχολήθηκαν με το ίδιο θέμα ώστε, να τεκμηριωθεί και βιβλιογραφικά η παραπάνω έρευνα, μιας που όλες οι αγορές και οι αποστολές όπλων εκείνη την εποχή κρατήθηκαν απολύτως μυστικές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024