Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποκρουστική η εικόνα στο Κόλπο των Βατίκων με τον ανεφοδιασμό των πλοίων
Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας

Αποκρουστική η εικόνα στο Κόλπο των Βατίκων με τον ανεφοδιασμό των πλοίων

Σήμα κινδύνου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοιών Λακωνίας, εξαιτίας των επισκευών και των ανεφοδιασμών πλοίων, που καθημερινά εκτελούνται στον Κόλπο των Βατίκων, σε απόσταση μόλις λίγων […]

Σήμα κινδύνου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοιών Λακωνίας, εξαιτίας των επισκευών και των ανεφοδιασμών πλοίων, που καθημερινά εκτελούνται στον Κόλπο των Βατίκων, σε απόσταση μόλις λίγων εκατοντάδων μέτρων<...>από τους κολυμβητές, εξέπεμψε η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας.

Ανάμεσα στη Μονεμβάσια και τα Κύθηρα, ο Κόλπος των Βατίκων, το κομβικότερο από απόψεως θέσεως σημείο της περιοχής, είναι ίσως η κυριότερη θαλάσσια πύλη εισόδου της Λακωνίας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Το τελευταίο διάστημα, όπως επισημαίνει η Ένωση, εισέρχονται στον Κόλπο τεράστια δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία, λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα από τους κολυμβητές, που καμιά φορά πλησιάζουν την ακτή ακόμα και σε απόσταση αναπνοής, προκειμένου να κάνουν προμήθειες, αλλά και να εκτελέσουν επισκευές. Κάποια άλλα πλοία αγκυροβολούν στο Κόλπο και παραμένουν για πολλές ημέρες, περιμένοντας σήμα για να ναυλωθούν.

Παράλληλα με την ανωτέρω κατάσταση και χωρίς ιδιαίτερη προφύλαξη επιχειρούνται φορτώσεις επικίνδυνων χημικών και εκρηκτικών υλών, στην πολυσύχναστη προβλήτα που χρησιμοποιείται για την επιβίβαση ή αποβίβαση των επιβατών, προς και από τα Κύθηρα, με κίνδυνο να προκληθεί ανά πάσα στιγμή ατύχημα, με δεκάδες ανθρώπινα θύματα.

Η εικόνα που παρουσιάζεται, κατά την Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, είναι αποκρουστική, αφενός μεν γι` αυτούς που απολαμβάνουν το καφέ ή το ουζάκι τους στην παραλία της Νεάπολης, αφετέρου δε γι` αυτούς που διαμένουν στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής, οι οποίοι δεν ησυχάζουν καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, από τους θορύβους που δημιουργούνται από τους εν λόγω ανεφοδιασμούς και επισκευές.

Όλη η εικόνα γενικότερα δεν ταιριάζει σε ένα τουριστικό προορισμό, όπως είναι η Νεάπολη, μιας και η βασική κατεύθυνση του γενικού χωροταξικού σχεδίου του Δήμου Βοιών και της Κοινότητας Ελαφονήσου είναι ο τουριστικός τομέας.

Επειδή η κατάσταση συνεχώς διογκώνεται, δημιουργώντας ανεπανόρθωτα προβλήματα στο τουρισμό, “αυτό που συμβαίνει στο Κόλπο των Βατίκων, με τον ανεφοδιασμό των πλοίων, είναι η χειρότερη μορφή δυσφήμησης για την περιοχή” επισημαίνει η Ένωση, προειδοποιώντας πως “η υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Κόλπο των Βατίκων, από τον ανεφοδιασμό και την επισκευή των πλοίων, θα επιφέρει απρόβλεπτες τουριστικές επιπτώσεις με ενδεχόμενο τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής.

“Οφείλουμε και έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε με κάθε μέσο το τόπο μας, αν χρειαστεί δε να επιβάλλουμε τους δικούς μας όρους χρήσης του, πάντα με γνώμονα το αναπτυξιακό συμφέρον της περιοχής και των πολιτών” καταλήγει σε επιστολή της η Ένωση, καλώντας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να προβεί σε έλεγχο νομιμότητας της ως άνω διαδικασίας του ανεφοδιασμού των πλοίων στο Κόλπο των Βατίκων, λαμβάνοντας υπόψιν πως θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση σύσσωμου του τουριστικού δυναμικού του Νομού Λακωνίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024