Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαECOMOBILITY: Έκθεση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο ΔΑΑ
Σε συνεργασία με το Ecocity

ECOMOBILITY: Έκθεση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο ΔΑΑ

Μία διαφορετική έκθεση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με δημιουργίες μαθητών από όλη την Ελλάδα, φιλοξενείται από σήμερα, Πέμπτη 19 Ιουνίου και για τρεις μήνες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησηςτου αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Και […]

Μία διαφορετική έκθεση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με δημιουργίες μαθητών από όλη την Ελλάδα, φιλοξενείται από σήμερα, Πέμπτη 19 Ιουνίου και για τρεις μήνες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης<...>του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Και φέτος το καλοκαίρι – για τρίτη συνεχή χρονιά – το αεροδρόμιο, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Ecocity, που ασχολείται με το αστικό και περιαστικό περιβάλλον, καλεί τους επισκέπτες του να θαυμάσουν μακέτες, φωτογραφικό υλικό, ζωγραφικά έργα, έντυπα και πρωτότυπες κατασκευές, όλα δημιουργίες μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου, που περιγράφουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα των μεγάλων αστικών κέντρων και αποτυπώνουν στα έργα τους την εικόνα της πόλης που ονειρεύονται, χωρίς καυσαέρια και νέφος.

Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2007–2008 για να υποστηρίξουν τις εργασίες των παιδιών στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκστρατείας «ΕCOMOBILITY – Οικολογική Μετακίνηση, Συνεισφορά στο Περιβάλλον». Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η αλόγιστη χρήση των μέσων μεταφοράς, για τη μείωση των ρύπων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και επηρεάζουν την υγεία, αλλά και για προτάσεις – λύσεις για μια καλύτερη ζωή στα αστικά κέντρα.

Το πρόγραμμα «ΕCOMOBILITY – Οικολογική Μετακίνηση, Συνεισφορά στο Περιβάλλον» τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Μεταφορών & Επικοινωνιών, Ανάπτυξης, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Σταύρου Δήμα, καθώς και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η έκθεση θα παραμείνει στο αεροδρόμιο από τις 19 Ιουνίου έως και τις 19 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης (επίπεδο Αναχωρήσεων/είσοδος 3). Η έκθεση είναι προσβάσιμη για όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτή καθ’όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024