Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΣτην Αταλάντη η μεγαλύτερη αγροτουριστική επένδυση
Business & Travel

Στην Αταλάντη η μεγαλύτερη αγροτουριστική επένδυση

Atalanti Hills θα ονομαστεί η μεγαλύτερη αγροτουριστική επένδυση, ύψους 2 δισ. ευρώ, που σχεδιάζεται στην περιοχή της Αταλάντης, με τεχνικό σύμβουλο την Αγροτουριστική Α.Ε., δήλωσε η Πρόεδρος της Αγροτουριστικής Α.Ε., […]

Atalanti Hills θα ονομαστεί η μεγαλύτερη αγροτουριστική επένδυση, ύψους 2 δισ. ευρώ, που σχεδιάζεται στην περιοχή της Αταλάντης, με τεχνικό σύμβουλο την Αγροτουριστική Α.Ε., δήλωσε η Πρόεδρος της Αγροτουριστικής Α.Ε., κα<...>Μπριγκίττα Παπασταύρου, στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

Πρόκειται για project ελληνοβρετανικών συμφερόντων που επιμερίζεται σε αγροτικό και τουριστικό συγκρότημα, καθώς θα περιλαμβάνει υπερπολυτελή ξενοδοχεία, ένα συγκρότημα με παραθεριστικές κατοικίες, τρία γήπεδα γκολφ, βιολογικές καλλιέργειες και μαγαζιά ενώ εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα η Αγροτουριστική προχωρά και στη δημιουργία πιλοτικών προγραμμάτων ανάπλασης περιοχών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται 12 αναπτυξιακά προγράμματα στην περιφέρεια, όπως στην Πελοπόννησο και τους Καλαρρύτες. Τέλος, η κα. Παπασταύρου αναφέρθηκε και στον ελληνικό αλιευτικό τουρισμό, ένα νέο τουριστικό προϊόν που ξεκίνησε από τα `Αβδηρα και ενισχύει σημαντικά το αλιευτικό εισόδημα.

Εν τω μεταξύ με ακόμα 250 λεωφορεία θα ενισχυθεί ο ήδη υπάρχον στόλος λεωφορείων φυσικού αερίου της Αθήνας, ο οποίος αποτελεί και τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πράσινων Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Αλέξανδρος Βραχνός, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αγορά ενός υβριδικού λεωφορείου και ενός λεωφορείου υδρογόνου, τα οποία θα τεθούν σε πιλοτική εφαρμογή για τον αστικό χώρο, με κύριο στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας που αναμένεται να φτάσει και το 40%, ενώ ο ΗΛΠΑΠ πρόκειται να θέσει σε πιλοτική εφαρμογή 9 τρόλεϊ, τα οποία λειτουργούν με μπαταρία και είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο κ. Βραχνός τόνισε ακόμα την προσπάθεια του Υπουργείου να προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές καυσίμων, όπως του φυσικού αερίου, με σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει την δημιουργία πρατηρίων φυσικού αερίου, αλλά και την εγκατάσταση σταθμών φυσικού αερίου ακόμη και στα συμβατικά πρατήρια καυσίμων τα οποία λειτουργούν σήμερα. Αναφέρθηκε ωστόσο και στο μέτρο της απόσυρσης των Ι.Χ παλαιάς τεχνολογίας, που ενδέχεται να εφαρμοστεί από το 2009.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πράσινων Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών ανακοίνωσε και τη δημιουργία δύο αρκετά μεγάλων ποδηλατοδρόμων για τα ελληνικά δεδομένα, που αναμένεται να ολοκληρωθούν και να δοθούν στο κοινό σε δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως η εκπομπή Business & Travel παρουσιάζεται από τον Χάρη Ντιγριντάκη κάθε Πέμπτη στις 21:00 από τη συχνότητα του καναλιού sbc και σε επανάληψη κάθε Σάββατο (14.00-15.00) και Κυριακή (15.00-16.00). Πρόκειται για την μοναδική εκπομπή που ασχολείται με το επιχειρείν της τουριστικής βιομηχανίας, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών αλλά και του τουριστικού Real Εstate.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024