Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΥγείαςΙΚΑ: Πρόγραμμα θεραπευτικού Τουρισμού

ΙΚΑ: Πρόγραμμα θεραπευτικού Τουρισμού

Το ΙΚΑ προκειμένου να καταρτίσει το Πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού που αφορά στην χρονική περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου 2001, για πραγματοποίηση λουτροθεραπείας 15 ημερών συνταξιούχων του Ταμείου και άλλων Ταμείων, καλεί […]

Το ΙΚΑ<.> προκειμένου να καταρτίσει το Πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού που αφορά στην χρονική περίοδο<...> Μαΐου – Οκτωβρίου 2001, για πραγματοποίηση λουτροθεραπείας 15 ημερών συνταξιούχων του Ταμείου και άλλων Ταμείων, καλεί μέχρι 20/3/2001 τις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Α, Β, Γ τάξης και τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων Α' τάξης να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη Διοίκηση του ΙΚΑ – Διεύθυνση Αναπηρίας Κ.Ε. – Αγ. Κωνσταντίνου 16 – 10241 Αθήνα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι προϋποθέσεις για να συμμετέχουν οι εν λόγω τουριστικές επιχειρήσεις στο πρόγραμμα είναι οι εξής: Να βρίσκονται εντός των λουτροπόλεων της χώρας μας, με ιαματικές πηγές τουριστικής ή τοπικής σημασίας, στις οποίες λειτουργούν υδροθεραπευτήρια του ΕΟΤ ή Ιδιωτικά ή Δημοτικά ή Κοινοτικά ανεξάρτητα αν λειτουργούν σαν Δημοτικές ή Κοινοτικές Επιχειρήσεις ή είναι μισθωμένα.
Να διαθέτουν δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό σε ποσοστό τουλάχιστον 40% της εγκεκριμένης δυναμικότητας. Επίσης οι ξενοδοχειακές μονάδες να φροντίσουν και για ένα σημαντικό αριθμό κλιματιζόμενων δωματίων.
Να είναι εφοδιασμένες με το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.
Να διαθέτουν άδεια λειτουργίας κυλικείου από την αρμόδια Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή, εκτός από τις επιχειρήσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων, που δεν υποχρεούνται να παρέχουν πρωινό εφόσον διαθέτουν οργανωμένη κουζίνα εντός των διαμερισμάτων.
Κατ' εξαίρεση θα γίνουν δεκτές αιτήσεις επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Β' τάξης παραμεθορίων νησιωτικών περιοχών.
Στο μεταξύ, πρέπει να σημειώσουμε ότι η ημερήσια επιδότηση κατ' άτομο για παροχή διανυκτέρευσης και πρωινού καθορίζεται για μεν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε 3.950 δρχ., για δε τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων – διαμερισμάτων Α' τάξης σε 3.500 δρχ.

Η παροχή γεύματος ή δείπνου δεν είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που λειτουργεί εστιατόριο εντός του καταλύματος μετά από επιθυμία του δικαιούχου θα προσφέρει γεύμα ή δείπνο έναντι του ποσού των 3.000 δρχ. το οποίο θα βαρύνει εξ' ολοκλήρου τον δικαιούχο. Υποχρεωτικά θα παρέχεται έκπτωση 20% επί των τιμών του τιμοκαταλόγου για τις λοιπές καταναλώσεις του δικαιούχοι εντός του εστιατορίου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024