Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων αναστέλλει την αύξηση τουριστικών αφίξεων
Ευρωπαϊκή Ένωση Tour Operators

Η διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων αναστέλλει την αύξηση τουριστικών αφίξεων

Έρευνα, που ενισχύει το συμπέρασμα μελέτης, που δημοσιεύτηκε πριν δύο χρόνια και κατεδείκνυε πως η διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα αύξησης των τουριστικών αφίξεων, δημοσίευσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση Tour Operators (European Tour Operators Association…

Έρευνα, που ενισχύει το συμπέρασμα μελέτης, που δημοσιεύτηκε πριν δύο χρόνια και κατεδείκνυε πως η διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα αύξησης των τουριστικών αφίξεων, δημοσίευσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση<...>Tour Operators (European Tour Operators Association – ETOA).

Αναφορές, που έχουν γίνει στην Κίνα, αποδεικνύουν πως νεόκτιστα ξενοδοχεία παραμένουν άδεια ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Ελλάδας και της Αυστραλίας, που είχαν διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες κατά το παρελθόν, καταδεικνύεται πως ο τουρισμός της διοργανώτριας χώρας πλήττεται περισσότερο από ότι ο τουρισμός της διοργανώτριας πόλης.

Η Ελλάδα απέτυχε να κρατήσει τις ισορροπίες τουριστικών αφίξεων με τις ανταγωνίστριες χώρες της, όπως την Κροατία και την Τουρκία, τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία παρουσιάζει ετήσια αύξηση 20% των τουριστικών αφίξεων της από το 2004, όταν πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα.

Απόδειξη των παραπάνω, αποτελεί η διαφημιστική καμπάνια της Αυστραλίας, λίγα μόλις χρόνια μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϋ με τίτλο “Και εσύ, πού στο διάβολο είσαι;” (“So where the bloody hell are you?”). Σχετικά μάλιστα ο Γενικός Διευθυντής της Επιτροπής Τουρισμού και Μεταφορών της Αυστραλίας, κ. Christopher Brown, δήλωσε: “Πέντε χρόνια μετά τους Αγώνες οι τουρίστες είναι πολύ λιγότεροι, σε σχέση με πριν”. Σημειώνεται πως μετά τους Ολυμπιακούς του 2000, οι τουριστικές αφίξεις στην Αυστραλία ήταν πτωτικές για τρία συνεχόμενα χρόνια, όταν η ανταγωνίστρια της, Νέα Ζηλανδία, κέρδιζε όλο και μεγαλύτερο μερίδιο τουριστών.

Αν και απομένουν λιγότερο από δύο μήνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, οι πληρότητες ξενοδοχείων της πόλης παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Μέχρι στιγμής, κρατήσεις υπάρχουν σε λιγότερα από τα μισά ξενοδοχεία 4 αστέρων και σε λιγότερα από το 80% των ξενοδοχείων 5 αστέρων, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Τουρισμού του Πεκίνου.

Εξηγώντας τα συμπεράσματα της μελέτης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ETOA, κ. Tom Jenkins ανέφερε: “Όλα οφείλονται στην πεποίθηση του κοινού πως κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων όλα είναι υπερτιμημένα και υπερπλήρη, με αποτέλεσμα να πλήττεται αισθητά ο τουρισμός της διοργανώτριας πόλης”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024