Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλλαγή των ορίων αρχαιολογικών ζωνών της Κνωσού ζητάει ο Κεγκέρογλου
Βουλευτής Ηρακλείου ΠA.ΣΟ.Κ.

Αλλαγή των ορίων αρχαιολογικών ζωνών της Κνωσού ζητάει ο Κεγκέρογλου

Την πρακτική της Κυβέρνησης που “τρία χρόνια τώρα εμπαίζει τους κατοίκους της περιοχής της Κνωσού σχετικά με την αλλαγή των ορίων των αρχαιολογικών ζωνών” καταδικάζει με σχετική ερώτηση του στη […]

Την πρακτική της Κυβέρνησης που “τρία χρόνια τώρα εμπαίζει τους κατοίκους της περιοχής της Κνωσού σχετικά με την αλλαγή των ορίων των αρχαιολογικών ζωνών” καταδικάζει με σχετική ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου<...>του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όπως υποστήριξε: “Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής γύρω από το μνημείο της Κνωσού (Σκαλάνι, Καλλιθέα, Φορτέτσα, Μαραθίτης) βρίσκονται σε ομηρία τα τελευταία 30 χρόνια, εξαιτίας του χαρακτηρισμού ως Αρχαιολογικών Ζωνών με το Π.Δ. του 1976, υπερβολικά μεγάλων εκτάσεων των περιοχών αυτών. Ο χαρακτηρισμός περιοχών που δεν έχουν καμία σχέση με το μνημείο, ως Αρχαιολογική Ζώνη, δημιουργεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Επειδή οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι από τη κωλυσιεργία των υπηρεσιών και του αρμόδιου Υπουργείου και επειδή επιτέλους μετά από τρία χρόνια η επιτροπή έπρεπε να είχε ολοκληρώσει το έργο της, ο κ. Κεγκέρογλου ρώτησε τον κ. Υπουργό “επιτέλους σε ποια συγκεκριμένη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα συζητηθεί η τροποποίηση των ορίων των αρχαιολογικών ζωνών Κνωσού;”

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024