Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈνωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Με προσοχή η αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Με προσοχή η αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Χριστοδουλάκη και την κοινοποίησε μεταξύ άλλων και στον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. […]

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησία<.>ς κ. Κώστας Λεβέντης έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Χριστοδουλάκη και<...> την κοινοποίησε μεταξύ άλλων και στον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο, με αντικείμενο την αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου. Στην επιστολή υποβάλλονται προτάσεις με βάση την μακροχρόνια συναλλαγή της ένωσης με υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η επιστολή ξεκινάει με την απορία γιατί θα πρέπει να αποκεντρωθούν υπηρεσίες που έχουν ήδη αποκεντρωθεί και ήδη λειτουργούν αποτελεσματικά. Κατόπιν, αναφέρεται στην Περιφερειακή Υπηρεσία του ΕΟΤ της Θεσσαλίας, στο Βόλο, λέγοντας ότι 'είναι από τις ελάχιστες ίσως υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου που εξυπηρετεί τα μέλη μας αλλά και τους απλούς πολίτες και τους τουρίστες με ταχύτητα, υπευθυνότητα και ευγένεια σε αντίθεση με την κεντρική υπηρεσία. Θεωρούμε ότι η Περιφερειακή Υπηρεσία του Ε.Ο.Τ. πραγματικά ανταγωνίζεται τον ιδιωτικό τομέα σε απόδοση και αποτελεσματικότητα, σε σχέση με τις αντίξοες γενικά συνθήκες που επικρατούν (οικονομικές δυσκολίες, μέσα μετακίνησης, ολιγάριθμο προσωπικό, κλπ.) πάντοτε λαμβάνοντας υπ' όψιν την αποδοτικότητα των άλλων δημοσίων υπηρεσιών.'

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας αναφέρει ότι η αποκέντρωση αυτής της υπηρεσίας που λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Οι Τουριστικοί φορείς του νομού μας είναι αντίθετοι στην μετακίνηση της έδρας ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι καθίστανται ασυνεπείς όταν εκπρόσωποι της πολιτείας στο παρελθόν διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους και μας καθησύχαζαν για την μη μετακίνηση της έδρας ενώ συναινούσαν για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της περιφερειακής διεύθυνσης του ΕΟΤ Θεσσαλίας.

Αντίθετα, υπάρχουν τόσα άλλα θέματα με τα οποία θα μπορούσε να απασχοληθεί ο ΕΟΤ και να λύσει, όπως για παράδειγμα 'η ίδρυση, η ανάλογη στελέχωση και η πλήρης λειτουργία Τεχνικού Τμήματος για την εξέταση και διεκπεραίωση των ιδιωτικών μελετών για νέες τουριστικές μονάδες στο χώρο της Θεσσαλίας, αλλά μέχρι σήμερα αυτό εξακολουθεί να παραμένει αίτημα χωρίς ικανοποίηση.

Αυτό που αποτελούσε και συνιστά πάγια θέση και πρόταση της Ένωσης, όπως αναφέρεται στην επιστολή, είναι επιγραμματικά η ακόλουθη: Διατήρηση του ΕΟΤ, ή ίσως αναβάθμισή του σε ένα ισχυρό Υπουργείο Τουρισμού με αυξημένες αρμοδιότητες, με όλες τις Δ/νσεις του, στη σημερινή του μορφή και η λειτουργία αυτού ως κεντρικό συντονιστικό όργανο των περιφερειακών Δ/νσων και αυτών του εξωτερικού.
Διατήρηση των περιφερειακών Υπηρεσιών του ΕΟΤ στις έδρες που λειτουργούν σήμερα αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση τη λειτουργική και οικονομική αυτοτέλεια, καθώς και τη στελέχωση με επί πλέον άτομα ξενόγλωσσα και απόλυτα εξειδικευμένα περί τον τουρισμό.
Πλήρης μηχανοργάνωση των Υπηρεσιών του ΕΟΤ και σύνδεση on line της κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΟΤ με τις Δ/νσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού, καθώς και μεταξύ τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ακρίβεια και η ταχύτητα σε κάθε είδους υπηρεσία και λειτουργία (στατιστικά στοιχεία περιοχών, τουριστικές πληροφορίες, γνωμοδοτήσεις, ειδικές πληροφορίες για νέες επενδύσεις στον τουρισμό, κλπ.).
Αναβάθμιση των κτιρίων, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού των γραφείων του, καθώς αυτά αποτελούν την πρώτη και την τελευταία εικόνα των τουριστών – επισκεπτών, αλλά και κυρίως επειδή η εμφάνιση και η ποιότητα των γραφείων του ΕΟΤ συνήθως δίνει την εντύπωση για τη γενικότερη υποδομή και τις τουριστικές υπηρεσίες της περιοχής.
Σχετικά με την Τουριστική Αστυνομία η επιστολή αναφέρει:

Το πείραμα της κατάργησης της εξειδικευμένης Τουριστικής Αστυνομίας, που επιχειρήθηκε προ λίγων ετών, απέτυχε παταγωδώς, στη συνέχεια όμως απέτυχε η επανασύστασή της αφού ήταν απλώς ένα κακέκτυπο της παλιάς μορφής χωρίς να προσαρμοστεί στα σημερινά τουριστικά δεδομένα που θέλουν εξειδικευμένα και ευέλικτα σχήματα. Είναι αδιανόητο εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων 2004 τη στιγμή που η Τουριστική Αστυνομία ουσιαστικά υπολειτουργεί, να διασπαστεί και το μοναδικό επίσημο κρατικό όργανο που είναι ο Ε.Ο.Τ. Σε μια χρονική περίοδο που επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η συγκέντρωση όλων των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον τουρισμό επιχειρείται κατά παράδοξο τρόπο ο κατακερματισμός και η διάσπαση αυτών, χωρίς σχεδιασμό χωρίς προοπτικές και χωρίς καμία βεβαιότητα για το αποτέλεσμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024